Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nden Vatandaşa Uyarı: İkinci El ve Kiralık Araç Tuzaklarına Dikkat!

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, artan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle ikinci el ve kiralık araç alım satımlarında yaşanan dolandırıcılık girişimlerine dikkat çeken emniyet yetkilileri, kapora ve kredi kartı bilgilerini paylaşmama konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Son dönemde internet üzerinden yapılan araç satış ilanları aracılığıyla birçok vatandaşın mağdur olduğu belirtilirken, sahte ilanlarla kapora talep eden dolandırıcıların faaliyetlerine hız kazandırdığı ifade edildi. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, dolandırıcılığın önüne geçmek için vatandaşların bilinçli hareket etmesi gerektiğini vurguluyor.

İkinci El Araç Dolandırıcılarına Karşı Uyarı2“KAPORA VE KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN!”

Emniyet yetkilileri, araç satın almak isteyen kişilerin ilan sahiplerinin güvenilirliğini sorgulaması gerektiğine dikkat çekti. Kapora göndermeden önce aracın ve satıcının doğruluğunun kontrol edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, şu uyarıda bulundu:

“Kapora ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayın. Dolandırıcılık girişimleri genellikle bu bilgileri elde ederek gerçekleşiyor. Vatandaşlarımız, ikinci el ve kiralık araç satın alırken dikkatli olmalı, internet üzerindeki ilanlara hemen güvenmemelidir.”

Bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşan vatandaşların vakit kaybetmeden en yakın emniyet birimlerine başvurmaları gerektiği de vurgulandı.

Dolandırıcılık Vakaları Artıyor

Son dönemde Osmaniye’de bu tür dolandırıcılık vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların özellikle internet üzerinden araç alışverişlerinde dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, güvenlik tedbirlerini artırdığını ve dolandırıcılara karşı mücadelelerinin devam ettiğini belirtti.

Yeni Akit'ten Türk Ordusuna sert ifadeler: Hainsiniz! Yeni Akit'ten Türk Ordusuna sert ifadeler: Hainsiniz!

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için kapora talep eden, güvenilirliği şüpheli satıcılardan uzak durmaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Kaynak: Emniyet Basın Bülteni