Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Mayıs ayında enflasyon oranı aylık bazda %3,37, yıllık bazda ise %75,45 olarak belirlendi.

Ssk Ve Bagkur Emeklilerinin Fark Odemeleri 6 7 16808773 9844 Amp5 Aylık Enflasyon Rakamları

2024 yılının ilk beş ayında enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte, her yıl ocak ve temmuz aylarında zam alan emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına gelecek zam oranları belirginleşmeye başladı. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için 5 aylık enflasyon oranlarına bakıldığında; ocak ayında %6,70, şubat ayında %4,53, mart ayında %3,16, nisan ayında %3,18 ve mayıs ayında %3,37 olmak üzere toplamda %22,72’lik enflasyon farkı ortaya çıktı.

Emekli PerişanMemur ve Emekli Zam Oranı

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına da 5 aylık dönemde ortaya çıkan enflasyon farkı ve %10 toplu sözleşme zammıyla birlikte %17,32’lik zam yapılması kesinleşti.

Para 12 (1)Prof. Dr. Aziz Çelik’ten Kritik Uyarı

Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından sosyal medya hesabından emekli maaşlarında yaşanabilecek tehlikeye dikkat çekti. Çelik, "Milyonlarca emekli sıfır ya da resmi enflasyonun altında zam alabilir" diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

Para12"Emekliler İçin Enflasyon Oranında Zam Çantada Keklik Değil"

Çelik, sözlerine şu şekilde devam etti: "10 bin TL’ye tamamlanan emekli aylığı en az enflasyon oranı kadar artmazsa zam kök aylıklara yapılacağı için 4 milyona yakın emekli sıfır ya da resmi enflasyonun altında zamla yüz yüze kalacak. Kök aylığı 8 bin TL olan emekli şu an 10 bin TL alıyor. %25 artış olması halinde aylığı 10 bin TL olur. Yani sıfır zam alır."

Para-2Haziran Enflasyonu Bekleniyor

Emekli, memur ve memur emeklilerinin alacakları zam oranında net rakamlar, haziran ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. Prof. Dr. Çelik, özellikle bu verilerin açıklanmasının ardından maaşlarda yaşanacak değişikliklerin milyonlarca emekliyi etkileyeceğini vurguladı.

Adana'da dere yatağına düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı Adana'da dere yatağına düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı

Para-1Gözler Haziran Enflasyonunda

Haziran ayında açıklanacak enflasyon verileri, maaş zamlarının kesinleşmesi açısından büyük önem taşıyor. Emekliler, memurlar ve memur emeklileri bu süreçte maaşlarına yapılacak zam oranlarını merakla bekliyor.

Para1

Ekonomik zorluklar ve enflasyon karşısında emekli maaşlarının durumu, toplumun geniş bir kesimini yakından ilgilendiriyor. Prof. Dr. Aziz Çelik’in uyarıları, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Mehmet Çardak