İlçede birçok emekli, çocuklarının yardımıyla geçinirken, bazıları ise kurbanlıklarını taksitle aldıklarını belirtti.

Ekonomik Zorluklar Bayramı Gölgeledi

Sumbas ilçesindeki emekliler, artan yaşam maliyetleri ve yetersiz maaşlar nedeniyle bayramı huzursuz geçirdiklerini ifade ettiler. Emekli Müttalip Karslıoğlu, Kurban Bayramı'nda yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: "Ben emekliyim, 10 bin 800 lira maaş alıyorum. Bayramda evden dışarı çıkamadık, para yetmiyor. Çay 160 lira, şeker 45 lira kilosu. 50 kilogram kurbanlık aldık, onu da üç taksitle eniştemizden aldık. Nasıl geçineceğiz? Hiçbir yere gitmedik, evden dışarı çıkmadık."

Emekli ZammıEmekli Arif Demirdöven: "Emeklinin Sonu Dilencilik"

Emekli Arif Demirdöven de maaşının yetmediğini, torunlarına harçlık vermekte zorlandığını belirterek, "Maaş yetmiyor, çocukların yardımlarıyla geçimimizi sağlıyoruz. Bayramda çocuklar geldi, 100'er lira zor verebildim ellerine. Emeklinin sonu böyle giderse dilenmeye kalkar. Başka çaresi yok," dedi.

Ferrimu Çikolata:  Osmaniye'nin Yerli Çikolata Markası Gönüllere ve Damağa Hitap Ediyor Ferrimu Çikolata: Osmaniye'nin Yerli Çikolata Markası Gönüllere ve Damağa Hitap Ediyor

Şemsettin Develi: "Çocuklarımızın Desteği Olmasa Geçinemeyiz"

Bayramı evde geçiren emekli Şemsettin Develi ise çocuklarının desteği olmadan geçinmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Emekliyim ama maaşım yetmiyor. 10 bin lira maaşla bir ay geçinmeye çalışıyoruz. Bayramda evden dışarı çıkmadım, torun geldi, elimizden geleni yapmaya çalıştık ama çocukların desteği olmasa geçinmek zor," diye konuştu.

Maaşlar Yetersiz, Geçim Derdi Büyük

Emekliler, maaşlarının yetersizliğinden şikayetçi. Müttalip Karslıoğlu, milletvekillerinin maaşlarını eleştirerek, "120 bin lira aylık alıyor milletvekilleri. Biz 35 sene çalışmışız, 10 bin lira aylık alıyoruz. Ben maaşımı onlara vereyim, onlar bana bir aylığını versinler, geçinebiliyorlar mı bakayım. En lüks yemekleri yiyorlar, bir lokantaya gittiklerinde 50-60 bin lira para veriyorlar. Oy zamanı geldi mi tamam, bittiği zaman haydi eyvallah," diyerek tepkisini dile getirdi.

Ssk Ve Bagkur Emeklilerinin Fark Odemeleri 6 7 16808773 9844 AmpÇocukların Yardımı Hayati Önemde

Emekli vatandaşlar, çocuklarının yardımı olmadan geçimlerini sağlayamadıklarını belirtiyor. Ekonomik zorlukların arttığı bu dönemde, emeklilerin yaşam koşulları daha da zorlaşıyor. Çocuklarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan emekliler, hükümetten ve yetkililerden yardım bekliyor.

Sumbas ilçesindeki bu durum, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları ve sosyal destek ihtiyaçlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Kurban Bayramı gibi önemli günlerde bile temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emekliler, yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Muhabir: Resul Özdil