Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa ziyareti kapsamında yaptığı açıklamalarda, eğitimde gerçekleştirilen devrim niteliğindeki yatırımları değerlendirdi. Tekin, ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 21, ortaöğretimde ise 23'e düştüğünü belirterek, bu artışın uluslararası raporlarda öne çıkan bir gelişme olduğunu ifade etti.

Bakan Tekin, Manisa'daki il eğitim değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, 2002 yılından bu yana öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak öğretmen ve derslik sayılarında da önemli artışların yaşandığını vurguladı. Özellikle derslik başına düşen öğrenci sayısındaki azalmanın dikkat çekici olduğunu belirten Tekin, Türkiye genelinde yapılan yatırımların uluslararası düzeyde takdir edildiğini söyledi.

Derya Yanık Cenevre'de İslamofobi ve Filistin İçin Harekete Geçti Derya Yanık Cenevre'de İslamofobi ve Filistin İçin Harekete Geçti

Bakan Tekin, Manisa'da devam eden eğitim yatırımlarının proje bedelinin 3,5 milyar lira civarında olduğunu da açıkladı. Bu yatırımların, fiziki altyapıdaki güçlendirmelerle öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sağlamayı amaçladığı belirtildi.