Facebook, zirvedeki yerini koruyarak aylık 3 milyarı aşan aktif kullanıcı sayısıyla en çok kullanılan platform olma özelliğini sürdürüyor.

Osmaniye'de Bölgesel İnternet Kesintileri Kullanıcıları Mağdur Ediyor Osmaniye'de Bölgesel İnternet Kesintileri Kullanıcıları Mağdur Ediyor

Facebook Zirvede, Meta Şirketi Önde

Statista'nın Nisan 2024 verilerine göre, Facebook'un yanı sıra Meta şirketine ait diğer platformlar Instagram ve WhatsApp da popülerliğini sürdürüyor. Instagram ve WhatsApp, her biri aylık 2 milyar kullanıcıya sahip olarak sırasıyla 3. ve 4. sırada yer alıyor. Facebook Messenger ise 1 milyar kullanıcı ile 7. sırada.

YouTube ve X'in Yükselişi

Google'ın sahibi olduğu YouTube, dünya çapında 2,5 milyar kullanıcı ile ikinci sırada yer alıyor. Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter) ise 611 milyon kullanıcıyla 12. sırada bulunuyor.

Çin Merkezli Uygulamalar da Listede

ABD merkezli 9 şirketin yanı sıra, Çin merkezli 6 şirket de en çok kullanılan sosyal medya platformları listesinde yer aldı. Çinli sosyal medya uygulamaları arasında en dikkat çekeni TikTok, yaklaşık 1,6 milyar kullanıcı ile 5. sırada. TikTok'u sırasıyla WeChat (1,3 milyar), Douyin (755 milyon), Kuaishou (700 milyon), Weibo (600 milyon) ve QQ (554 milyon) takip ediyor.

Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri

We Are Social'ın 2024 raporuna göre, dünya nüfusunun %62'sine denk gelen 5 milyar kişi sosyal medya kullanıyor. Bu sayı, geçen yıla göre %5,6 artarak 266 milyon yeni kullanıcıyı içeriyor. Dünya genelinde internet kullanıcısı sayısı ise 5,35 milyar.

Türkiye'de Sosyal Medya Kullanımı

Türk kullanıcılar, dünya ortalamasından daha fazla zamanlarını sosyal medyada geçiriyor. Günlük ortalama 2 saat 44 dakika sosyal medyada vakit geçiren Türkler, internette ise toplam 6 saat 57 dakika harcıyor ve bu süreyle 42 ülke arasında 20. sırada yer alıyor. Türkiye'de en fazla kullanıcıya sahip olan platformlar sırasıyla YouTube (57,5 milyon), Instagram (57,1 milyon), TikTok (37,7 milyon), Facebook (34 milyon), X (20,67 milyon) ve LinkedIn (16 milyon).

Günlük Aktiviteler

Rapora göre, kullanıcılar sosyal medyada ortalama 2,23 saat geçiriyor. Diğer günlük aktiviteler arasında kitap okuma (1,41 saat), müzik dinleme (1,25 saat) ve oyun oynama (1,02 saat) bulunuyor.

Sosyal medya kullanımının her geçen yıl artarak devam ettiği görülüyor. Özellikle genç nesil arasında yaygın olan bu trend, dijital dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda.

Editör: Resul Özdil