Düğün salonu, gelinlik, beyaz eşya, mobilya gibi kalemlerdeki yüksek enflasyon sebebiyle düğün yapmanın maliyeti geçen seneye kıyasla neredeyse iki katına çıktı. Ortalama bir düğün için harcanan miktar 1 milyon TL'yi buluyor.

Evlenmeyi Düşünen Çiftler Yandı! İşte 2024'Te Düğün Yapmanın Maliyeti (4)Düğün hazırlıkları, çeyiz, davetiye, altın gibi masraflarla birlikte toplam maliyet oldukça yüksek seviyelere ulaşabiliyor. Bu durum, çiftlerin düğün planlama sürecinde büyük zorluklarla karşılaşmasına neden oluyor. Özellikle daha uygun fiyatlar arayan çiftler için Eminönü gibi bölgeler tercih ediliyor.

Temmuz'da Emekliler İçin Büyük Beklenti: Zam ve İkramiye Detayları Netleşiyor! Temmuz'da Emekliler İçin Büyük Beklenti: Zam ve İkramiye Detayları Netleşiyor!

Evlenmeyi Düşünen Çiftler Yandı! İşte 2024'Te Düğün Yapmanın Maliyeti (2)-1Düğün sektöründeki yüksek maliyetler, çeyizcilerin müşteri azlığından şikayetçi olmalarına ve evlenecek çiftlerin maliyet artışlarından dolayı sıkıntı yaşamalarına sebep oluyor.

Devletin sağladığı 150 bin TL'lik evlilik kredisi şartlarına uymayan çiftler, düğün hazırlıkları için kredi kullanmak zorunda kalabiliyor. Çeyiz için ise en az 25 bin TL harcamak gerekiyor.

Evlenmeyi Düşünen Çiftler Yandı! İşte 2024'Te Düğün Yapmanın Maliyeti (1)-2Gelinlik fiyatları Eminönü'nde 10 bin TL'den başlayıp 55 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bazı gelinlikçiler, gelinlik denemesi için bile ücret talep ediyorlar.

Evlenmeyi Düşünen Çiftler Yandı! İşte 2024'Te Düğün Yapmanın Maliyeti (1)-1En uygun düğün salonu fiyatları 50 bin TL'den başlarken, mobilya ve beyaz eşyalar içinse en az 350 bin TL harcamak gerekiyor.

Evlenmeyi Düşünen Çiftler Yandı! İşte 2024'Te Düğün Yapmanın Maliyeti (1)Bu durum, evlenecek çiftlerin düğün bütçelerini aşan maliyetlerle karşılaşmalarına ve alternatif çözümler aramalarına yol açıyor.

Editör: Resul Özdil