Üç yıl önce down sendromlu oğlunu pandemi döneminde kaybeden gazeteci Mustafa Düzenli, Osmaniye İstiklal Mahallesi'ndeki bir esnaf lokantasında garsonluk yapan down sendromlu Mesut Doğan'ı ziyaret etti. Çalıştığı lokantada Mesut Doğan’ın yaptığı yemek servisi ile yemek yiyen Düzenli, oldukça duygusal anlar yaşadı.

Gazeteci Düzenli, down sendromlu bireylerin topluma kazandırılmasında bu tür aktivitelerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Mesut evladımızı bağrına basan Selman ustamıza çok teşekkür ederim. Down sendromlu bireylerin topluma kazandırılmasında çok önemli bir görevi üstleniyorlar. Rahmetli oğlum Mehmet de gittiğimiz lokantalarda kullanılan havluyu alıp servis yapmayı çok severdi. Mesut'a bakınca oğlumu görüyorum, gözlerim doluyor. Umarım ömrü uzun ve adı gibi mesut geçer.”

Mesut Doğan ise, Mustafa Düzenli’nin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “İşyerimi ve ustamı çok seviyorum. Mustafa amcamın ziyareti beni çok mutlu etti” dedi.

Mesut Down

Düzenli, engelli bireylerin toplumun vazgeçilmez unsurları olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli bireyler bu toplumun vazgeçilmez unsurlarıdır. Onları destek veren, evlerinden çıkarıp sosyal yaşam içinde yer almalarını sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Osmaniye için konuşacak olursak, engelli bireylerimiz şanslı diyebilirim. Osmaniye halkı asla ötekileştirme yapmayan bir yapıya sahip. Bu konuda yıllarca örneğini yaşadık. Elbette bazı ufak tefek eksiklikler olabilir ancak sosyolojik olarak şehir halkı engelli bireyleri ötekileştirmiyor. Mesut kardeşim gibi örnekleri artırmak mümkün. Bazı belediyelerin kurduğu 'Esnaf Lokantaları' benzeri yerlerde engelli bireyler çalıştırılsa hem aileye destek hem de topluma örnek olur.”

Down Sendromlu Mesut

"Kim Milyoner Olmak İster?" Yarışmasında Genç Girişimci Mehmet Ensar Çalışan Damga Vurdu "Kim Milyoner Olmak İster?" Yarışmasında Genç Girişimci Mehmet Ensar Çalışan Damga Vurdu

Ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamayan Düzenli, kapanan "Down Cafe" gibi işletmelerin tekrar açılmasını istedi. “Down sendromlu bireylerin topluma kazandırılması için bu tür girişimler çok önemli. Hem aileler hem de bireyler için umut verici olur. Bu tür işletmelerin tekrar hayata geçirilmesini arzu ediyorum,” dedi.

Duygusal anların yaşandığı ziyaret, Mustafa Düzenli ve Mesut Doğan’ın hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Muhabir: Fatma Hakkoymaz Şimşek