Özellikle Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını yok saymasına sert tepki gösteren Babacan, yaşananların "Anayasal düzene darbe" olduğunu ifade etti.

Babacan'ın programda yaptığı önemli açıklamalardan bazıları şu şekilde:

  • "Bu yaşadıklarımız, gerçekten bir hukuk devletinde kesinlikle yaşanmaması gereken şeyler. Anayasa'nın açık hükmü ihlal ediliyor."

    Tavşantepe’de Silahlar ve Lanet İddiaları: Gerçek Ne? Tavşantepe’de Silahlar ve Lanet İddiaları: Gerçek Ne?
  • "Dünyada hangi hukukçuya gösterirseniz gösterin, Türkiye’de 2017 referandumunun ve 2018 seçimlerinin ardından başlayan süreç, hukukun üstünlüğü ilkesini sürekli olarak aşındıran bir süreç."

  • "Ülkeyi yöneten zihniyet diyor ki; ‘Ben aklıma geleni yapmalıyım, işime gelmeyeni hapise atmalıyım ve onları kimse çıkarmamalı. Ülkede yargı bağımsızlığı diye bir şey zaten uzun süredir kalmamış idi."

  • "AYM’nin kararlarını beğeniriz ya da beğenmeyiz, işimize gelir ya da gelmez ama uygulanır. Aksi halde Türkiye’de anayasal düzenin çivisini çıkarmak anlamına gelir."

  • "Bu Yargıtay’la ilk kriz ortaya çıktığında, Yargıtay’dan yana taraf belli eden de sayın Erdoğan’ın kendisi oldu."

  • "Anayasal düzenin bizzat kendisi Anayasa’dan sözüm ona gücünü alan, Anayasa’nın verdiği hukuki güçle ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı tarafından bizzat bozuluyor. Sayın cumhurbaşkanı bu ülkeyi Anayasa’dan aldığı yetkiyle yönetiyor. Bizzat kendi yetkisini aldığı ve o yetkiye dayanarak kullandığı üst hukuk normunu, Anayasa’yı tanımıyor ya da Anayasa’yı tanımamayı normal bir şekilde gösteriyor."

DEVA Partisi lideri, yaşanan sürecin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ve toplumun bir araya gelerek dur demesi gerektiğini vurguladı.