AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Büyük Taarruz'un Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını perçinleyen bir zafer olduğunu vurguladı.

Isparta'da zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı Isparta'da zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı

Yanık, açıklamasında "30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferiyle, Anadoludaki varlığımız perçinlenmiş; Milli Mücadelenin en önemli dönüm noktalarından birisi, binlerce isimsiz kahramanımızın kanlarıyla, bir daha silinmemek üzere tarihe nakşedilmiştir" ifadelerine yer verdi. Malazgirt’ten bugüne, Anadolu'yu kendine yurt edinen Müslüman Türk milletinin, bağımsızlık karakterini her dönemde ortaya koyduğunu belirten Yanık, bu zaferin Cumhuriyetin temellerini attığını ve ikinci yüzyılına azimle giren Türkiye Cumhuriyeti için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Derya Yanık, konuşmasında ayrıca, "Malazgirt’ten bu yana, babadan oğula, dededen toruna şühedâ yatağı olarak bilinen Anadolu toprakları, Müslüman Türk milletinin bağımsızlık karakterini bir kez daha ortaya koymuştur. İkinci yüzyılına azim ve kararlılıkla başladığımız Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu büyük zaferi milletimize armağan eden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum" dedi.

Editör: Rabia İlkay Yıldız