29 Ağustos 2023 tarihinde Danıştay tarafından alınan bir kararla, okul öncesi öğretmenleri ve çocuk gelişimi öğretmenlerinin özel eğitim okullarındaki görev düzenlemesi iptal edildi. Öncesinde geçerli olan kanuna göre, en az üç yıl süreyle eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere uzman öğretici ünvanı ile özel eğitim okullarında görev alma hakkı tanınıyordu.

Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor Mersin'de TEKNOFEST'in İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nın finali devam ediyor

Ancak, Danıştay'ın aldığı kararla birlikte bu düzenleme ortadan kaldırıldı. Karar öncesi eğitim kurumlarında en az üç yıl görev yapmış okul öncesi ve çocuk gelişimi lisans mezunu öğretmenlerin, uzman öğretici ünvanı ile görevlerinin iptal edilmesi gerektiği bildirildi. Yeni bir görüş yazısıyla yürütmenin durdurulması kararı alındı ve görevlendirilmesi iptal edilen öğretmenlerin mezuniyet alanlarına uygun görevlendirmeler için bir yazı paylaşıldı.

Bu kararın eğitim camiasında nasıl bir etki yaratacağı ve görevi iptal edilen öğretmenlerin gelecekteki durumu merak konusu olmaya devam ediyor.