Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı kararı ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesiyle yerli üretimin iç pazardaki payının artırılması ve korunması amacıyla önemli bir adım atıldı. Çin menşeli benzinli ve hibrit binek otomobillere, ithalat değerinin yüzde 40’ı veya 7 bin dolar şeklinde ilave gümrük vergisi uygulanmasına karar verildi. Bu düzenlemenin ardından Çinli otomobil markaları peş peşe açıklamalarda bulunarak Türkiye’ye yatırım yapma kararlarını net bir şekilde duyurdu.

Chery'den Net Fabrika Söylemi: Jaecoo 7 Modeli Haziran’da Geliyor

Jaecoo 7 2

Türkiye pazarında 50 bin adet satışla yüzde 5 pazar payına ulaşan Chery, ek ÖTV düzenlemesine hızlı bir yanıt verdi. Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo, Türkiye’nin Chery için stratejik bir pazar olduğunu ve bu pazara yatırım yapmak istediklerini belirtti. Si Fenghuo, “Türkiye, Chery’nin Avrupa stratejisinin önemli bir parçası. Hükümetin vergi düzenlemesine saygı duyuyoruz. Değişikliklere uyum sağlarken, ilgili bakanlıklarla birlikte Türkiye’de fabrika inşası ve üretim için fizibilite analizine yoğunlaşmış durumdayız. En kısa sürede Türkiye’de üretime geçmek için çaba sarf ediyoruz” dedi. Ayrıca Chery’nin merakla beklenen Jaecoo 7 modeli Haziran ayında satışa çıkacak ve bu modelin Türk tüketiciler arasında büyük ilgi görmesi bekleniyor.

MG’den Üretim İçin İyi Niyet İmzası

MG’nin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, Türkiye’nin toplam gümrük vergisini yüzde 50’ye yükselttiğini ve bu yeni düzenlemenin beklenenden daha erken ve sert bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Dağtekin, “MG yönetimi, Avrupa’daki gelişimini sürdürmek üzere Avrupa’da üretim tesisleri kuracaklarını duyurmuştu. Doğan Trend olarak, bu tesislerin ilkinin Türkiye’de olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Geçen hafta MG ile niyet mektubu imzalama aşamasına geldik. Sanayi Bakanlığımızdan da bu konuda büyük destek alıyoruz” dedi.

Çinli Markalar Pazardan Yüzde 10 Pay Aldı

Çinli otomobil markalarına yönelik tedbirler yılbaşında devreye girmişti. Sadece elektrikli araçlara uygulanan ek ÖTV, 8 Temmuz’da yürürlüğe girecek. Bu tarihe kadar stok yapabilecek markalar, yeni düzenlemeye göre ithalat yapabilecek. 12 Çinli markanın faaliyet gösterdiği Türkiye pazarında, geçtiğimiz yıl yüzde 10’a yakın pay aldılar. En büyük çıkışı ise 50 bin adet satış gerçekleştiren Chery markası yaptı. Bu yılın ilk 5 ayında ise 30 bin adet satışa imza attı.

Yerli Üreticiler Rahatsız

Çinli markaların yalnızca ithalat yoluyla Türkiye pazarında yüksek pay alması, yerli üreticiler arasında rahatsızlık yarattı. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, “Geçtiğimiz yıl cari açığın yarısı Çinlilerden geldi. Toplamda 2,5 milyar dolar açık verdirdiler. İlk 2 ayda 558 milyon dolarlık açık verdirdiler. Çinliler’in Türkiye’ye yatırım yapması lazım. ÖTV baremlerinin yüzde 80’e sıkışmasından dolayı ithal araç payı artıp yerli üretim dibe vurdu” diyerek eleştiride bulundu.

Editör: Ersin ŞİMŞEK