Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının eğitimde büyük sorunlara yol açtığını belirtti. Şevkin, özellikle köy okullarının kapalı kalması ve öğretmen atamalarındaki yetersizliğe dikkat çekti.

"200 Bin Öğretmen Atanmadı, Köy Okulları Açılmadı"

Dr. Şevkin, konuşmasında 20 bin köy okulunun kapalı olduğunu ve ihtiyaca rağmen 200 bin öğretmenin atanmadığını vurguladı. "Öğretmenleri ücretli, uzman, sözleşmeli diye ayırdınız, kadro vermiyorsunuz," dedi. Ayrıca, okullardaki temizlik sorunlarına da değinerek, belediyelerin bu konuda destek vermesinin engellendiğini dile getirdi.

"Eğitim Bilimsellikten Uzaklaşıyor"

CHP'li vekil, eğitim sisteminin hızla bilimsellikten ve çağdaş eğitimden uzaklaştığını belirtti. Tarikat ve cemaatlerin desteklendiğini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bütçesinden vakıf ve derneklere büyük miktarlarda para aktarıldığını ifade eden Şevkin, “Çocukları heder etmeyi bırakın. En önemli kaynak olan insan kaynağına yatırım yapın” diyerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Şevkin, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesini de eleştirerek, eğitimin ideolojik yönlendirmelerle yörüngesinden çıkarıldığını söyledi.

Sonuç: Eğitimde Kangrenleşen Sorunlar

Hatay'da ki otomobilin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı Hatay'da ki otomobilin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı

22 yıllık AKP iktidarında eğitimde yaşanan sorunların kangrene dönüştüğünü belirten Şevkin, daha adil, bilimsel ve laik bir eğitim sistemi çağrısında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Mustafa Düzenli