İrfan Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye önceki dönem il başkanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremi sonrası uygulanan Mücbir Sebep hali uygulamasının Osmaniye ilini kapsamamasından dolayı sert bir tepki gösterdi. Erdem, Osmaniye’nin depremden etkilenen iller arasında yer almasına rağmen mücbir sebep kapsamından çıkarılmasını eleştirerek, “Bir daha anladık ki Osmaniye gerçekten sahipsizmiş,” ifadelerini kullandı.

Erdem, yaptığı açıklamada, 6 Şubat depreminin ardından 11 ilde mücbir sebep ilan edildiğini, ancak 6 ay sonra Osmaniye’nin de aralarında bulunduğu bazı illerde bu uygulamanın sona erdirildiğini belirtti. Oysa ki mücbir sebep hali sadece vergi mükelleflerini ilgilendirmiyor, aynı zamanda emekliler gibi diğer kesimlerin de mağduriyetini önlemeyi amaçlıyordu. Emeklilerin, mücbir sebep halinin sona ermesiyle birlikte doktora gidip reçete yazdırdıklarında, eczaneye ödedikleri fark ücretinin yanı sıra emekli maaşlarından da kesinti yapıldığını vurgulayan Erdem, Osmaniye’de bu uygulamanın sona ermesiyle birlikte vatandaşların ciddi mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Ayrıca, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep’in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinde mücbir sebep halinin uzatılmasına tepki gösteren Erdem, “Uzatılsın, sözümüz yok. Ama Osmaniye'de deprem olmadı mı?” diyerek, Osmaniye’nin bu kapsama neden dahil edilmediğini sorguladı.

Osmaniye’nin sahipsiz bırakıldığını ifade eden Erdem, yetkililere seslenerek bu kararın yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

mücbir sebep

Osmaniye, Mücbir Sebep, 6 Şubat Depremi, İrfan Erdem, CHP Osmaniye, Deprem Mağdurları, Vergi Muafiyeti, Eczane Fark Ücreti, Emekli Maaşı Kesintisi, Osmaniye Deprem, Mücbir Sebep Tepki

Editör: Mustafa Düzenli