CHP önceki dönem il başkanlarından İrfan Erdem, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaparak, gazetecilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Erdem, "Bugün gazetecilerimiz, baskı, sansür ve şiddetle karşı karşıya kalmaktadır. Bir dönem benim de içinde olduğum gazetecilik mesleği ile, medya mensuplarının yaşadığı birçok sıkıntıya vakıf biriyim. Özellikle yerel medya ile ilişkilerim halen devam ediyor. " dedi.

İnegöl’de 'Zaferden Kurtuluşa' pedal basıldı İnegöl’de 'Zaferden Kurtuluşa' pedal basıldı

Erdem, medyanın büyük bir kısmını kontrol eden iktidarın, basını kendi propagandasını yapma aracı olarak kullandığını ve bağımsız gazetecileri hedef aldığını dile getirdi. RTÜK ve Basın İlan Kurumu’nun, televizyon kanallarına cezalar yağdırdığını ve medya kuruluşlarını ekonomik baskı altına aldığını ifade etti.

Erdem, gazetecilerin şiddete maruz kaldığını ve birçok basın emekçisinin hapse atıldığını belirtti. Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda 'çok vahim' bir durumda olduğunu hatırlattı.

Erdem, mesajında, "Bu topraklarda baskıya ve sansüre karşı direneceğiz. Basın özgürlüğü olmadan hiçbir özgürlükten bahsedilemez. Tüm gazetecilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum. Daha özgür bir basın için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Mustafa Düzenli