Barut, "Bu kötülüğün hesabını sandıkta soracağız" ifadelerini kullanarak, iktidarı eleştirdi.

Yeni Çukurova Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte, yıllardır milyonlarca yolcuya hizmet eden Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın devre dışı bırakılması, CHP'li Barut'un tepkisini çekti. 87 yıllık havalimanının kapatılmasına isyan eden Barut, iktidarın bu kararını "rant ve talan hırsı" olarak değerlendirdi.

İsrail'in Siber Saldırıları ve Cep Telefonu Güvenliği: Uzmanlardan Kritik Açıklamalar İsrail'in Siber Saldırıları ve Cep Telefonu Güvenliği: Uzmanlardan Kritik Açıklamalar

“Atatürk Açtı, AKP Kapatıyor”

Barut, Adana Havalimanı'nın kapatılmasının, ülkenin en verimli tarım arazilerine ve göçmen kuşların göç yollarına büyük zarar verdiğini vurguladı. "Dünyanın en bereketli topraklarına rant hançeri sapladılar" diyen Barut, Çukurova Havalimanı'nın yapımına karşı olduğunu belirtti. "Adana'ya kötülükten başka bir şey yapmıyorlar. İktidar söz verdiği halde, Atatürk'ün talimatıyla kurulan havalimanımızı kapattılar" şeklinde konuştu.

İktidarın Açıklamaları ve Halkın Tepkisi

Barut, iktidarın Adana Havalimanı’nın kapatılmayacağına dair açıklamalarını da eleştirdi. "Yolcu uçuşlarına kapalı olan bu alan için 'kapatılmayacak' diyenler, aklımızla dalga geçiyorlar" diyen Barut, yolcu uçaklarının bu havalimanına inip kalkmamasının gerçek olduğunu belirtti. "Madem havaalanımız kapatılmıyor, neden bilet alımı yapılamıyor? Neden uçak seferleri gerçekleştirilmiyor?" diyerek, iktidarın açıklamalarını çelişkili bulduğunu ifade etti.

Gelecek İçin Ümit ve Eleştiri

Barut, Adana Havalimanı'nın tekrar halkın kullanımına açılması için mücadele edeceklerini belirtti. "Bu karanlık alanı ve yapılan haksızlığı asla affetmeyeceğiz. Sandıkta bu hesabı soracağız ve halkın iktidarında Adana Havalimanı daha da iyileştirilerek tekrar hizmete sunulacak" dedi.

Barut'un açıklamaları, Çukurova Havalimanı'nın açılışının yanı sıra, Adana'nın tarihi havalimanının kapanmasına yönelik kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Editör: Resul Özdil