Kaya, 19 gün süren aramaların ardından dere kenarında cansız bedeni bulunan 16 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetini ve benzer olayları gündeme getirerek, iktidarın adalet sistemindeki eksiklikleri ve sorumluluklarını eleştirdi.

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından yaşanan sürecin ve cinayet haberinin kendilerini derinden etkilediğini belirten Kaya, açıklamalarında iktidarın adaletsizlik ve yargı eksikliklerine dikkat çekti. Kaya, “Bugün 19 günlük bir arayışın ardından yüreklerimizi parçalayan acı haberi aldık. Bu acıyı tarif edecek hiçbir cümle kuramayacağım ancak Narin’e, Leyla’ya, Gizem’e, Eylül’e, Pelda’ya ve ismini sayamadığımız yüzlerce çocuğa adalet borcumuz var” dedi.

Büyükbaş azaldı, küçükbaş arttı Büyükbaş azaldı, küçükbaş arttı

Asu Kaya, cinayetlerin faillerinin ve bu olaylara yol açan sistemlerin gizlendiğini öne sürdü ve iktidara sert bir şekilde seslenerek, “Çocuklarımızın bedenlerini kefenle kapatan failleri gizlerken, sizler bu failleri nasıl sakladınız? Katillerin mahkeme salonlarından elini kolunu sallayarak çıkmalarını izledik, biz artık nefes alamıyoruz. Ufacık çocuklarımıza büyük gelen tabutların içinde nefes alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaya, soruşturmanın yetersizliğine ve 19 gün süren aramalara rağmen yetkililerin Narin Güran’ı bulamamasına tepki gösterdi. “Soruşturma için görevlendirilen 3 savcı, 3 kilometre ötedeki Narin’i bulamadı. Üzerine yayın yasağı getirilerek kamuoyunun bilgilendirilmesi engellendi. Bu yönetim ve yargı ahlakı yüzünden acılı ailelere ve bizlere yaşatılan acıyı size helal etmiyoruz” diyen Kaya, adalet talebini ve tepkisini daha güçlü bir şekilde dile getireceğini vurguladı.

Son olarak, Kaya, “Çocukların bedenini toprağa gömmek yerine, yozlaşmış ve bitmiş ahlakınızı gömeceksiniz. Sizler acıyı, öfkeyi sokağa taşıyanları gözaltına alırken, biz bu acıyı yaşatan ve yaşattıran herkesin cezasız kalmaması için daha güçlü bağıracağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Muhabir: Haber: Resul Özdil / Foto: CHP