Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, yeni dönemde nasıl bir yol haritası izleyecek? CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, 4 Ağustos Pazar günü düzenlenen kurultayda partinin yeni Kadın Kolları Başkanı seçildi. Kaya, kurultayda 662 delegenin 477’sinin oyunu alarak bu göreve getirildi.

Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya’dan Anıtkabir’e Anlamlı Ziyaret (2)Medyanın da yakından takip ettiği kurultay, bugüne kadar yapılan Kadın Kolları kurultayları arasında en çok ilgi çeken etkinliklerden biri oldu. Özellikle Asu Kaya’nın genel merkezin adayı olduğu ve bazı isimler tarafından desteklendiği iddiaları, kulislerde en çok konuşulan konular arasındaydı. Bu iddialara yanıt veren Kaya, Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a verdiği demeçte, “Tüm bunlar benim emeğimi yok saymaktır, küçümsemektir,” ifadelerini kullandı.

Düziçi İlçe Başkanlığı’nda Yeni Dönem İçin Hareketlilik Başladı Düziçi İlçe Başkanlığı’nda Yeni Dönem İçin Hareketlilik Başladı

Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya’dan Anıtkabir’e Anlamlı Ziyaret (1)"Daha Fazla Sahada Olacağız"

Yeni dönemde daha proaktif bir Kadın Kolları oluşturacaklarına dikkat çeken Kaya, "Kendi yankı odalarımızda konuşmayacağız, genel merkezin 4. katına sıkışmayacağız. Bizim seslenmek istediğimiz diğer büyük kesime yeteri kadar sesimizi duyuramamıştık. Son seçimler bu konuda bir dönüm noktası oldu," şeklinde konuştu.

CHP Kadın Kolları’nın mücadelesinin sahada gerçekleşeceğini vurgulayan Kaya, “Kadın hakları mücadelesinde amasız, fakatsız, en güçlü şekilde devam edeceğiz. Biri olmadan diğerini var edemezsiniz. Biz iktidar olursak, kadın mücadelesine esas katkıyı sunarız,” dedi.

Dr. Asu Kaya, Chp Kadın Kolları Genel Başkanlığına Seçildi Adım Adım Zirveye (17)"İstanbul Sözleşmesi Yeniden İmzalanacak"

Asu Kaya, CHP’nin iktidara gelmesi durumunda kadın hakları mücadelesine nasıl katkı sunacaklarına da değindi. “Bizim iktidarımızda İstanbul Sözleşmesi imzalanacak, bu kadar net,” ifadelerini kullanan Kaya, bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

Kaya’nın açıklamaları, CHP’nin kadın politikalarına dair yeni dönemde nasıl bir yol izleneceğine dair önemli ipuçları verdi. Kadın Kolları’nın sahada daha etkin olacağı, proaktif bir strateji izleyeceği ve kadın hakları konusunda güçlü bir duruş sergileyeceği bu açıklamalarla netlik kazandı.

Editör: Resul Özdil