"Tarihi Bir Adım Atıyoruz"
Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun dosyasının tüm halk tarafından izlenebilmesi için yargılamanın TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanmasını istedi. Özel, “Biz tarihi bir adım atıyoruz. Ekrem İmamoğlu'nun dosyasının TRT 1'den canlı yayın yapılarak yargılanmasını istiyoruz,” diyerek, bu önerinin Türkiye’deki demokrasi adına önemli bir adım olacağını vurguladı.
"Bir Büyük Demokrasi Şöleni Başlatacağız"
Özel, ilerleyen süreçte büyük bir kampanya başlatarak İmamoğlu'nun tutuksuz yargılanmasını talep edeceklerini belirtti. "İleride büyük bir demokrasi şöleni başlatacağız. Ama bunun öncesinde Ekrem Bey’in yargılanması tüm halk tarafından izlenmeli,” diyen Özel, Ekrem İmamoğlu’nun eşit şartlarla Cumhurbaşkanı adaylığı yarışına girmesi için tutuksuz yargılanmasının şart olduğunun altını çizdi.
Özel, Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk suçlamalarını sert bir şekilde eleştirdi. “Yıllardır takip ediyorsunuz, Ekrem Bey’i ve arkadaşlarını temelsiz, büyük yalanlarla karalamaya çalışıyorlar,” diyen Özel, iktidarın iddialarını çürüttü. İmamoğlu’nun suçlamalarına dayanak olan gizli tanıkların kimliklerinin bile açıklanmadığını belirterek, “Delil yok, kanıt yok, şahit var, ama o da bir tek savcıya tanıdık. Buna dayanarak yalanlarla bir yolsuzluk iması yapılıyor,” dedi.

"Yalancı Dosyayı Canlı Yayında Sorun"
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve yargıdaki etkili isimlere meydan okudu. "Ey Tayyip Erdoğan, ey Akın Gürlek ve ona talimat verenler! Eğer cesaretiniz varsa, o yalan dosyayı TRT 1'den canlı yayında soruları verin, cevabı alın, Ekrem İmamoğlu'nun gerçekleri alnınıza çaksın," diyerek, iktidara karşı büyük bir meydan okuma yaptı.
Özel, şeffaf bir yargılama süreci talep ettiklerini yineleyerek, İmamoğlu'nun tutuksuz yargılanmasının sadece kendisi için değil, Türk demokrasisi için de önemli bir adım olduğunu söyledi. "Bu büyük yalanların ve haksızlıkların, canlı yayında tüm Türkiye tarafından görülmesi gerekir," diyerek, demokratik süreçlerin güçlenmesi için çağrıda bulundu.