Maçta tek gol, 40. dakikada Taha Can Velioğlu’nun ayağından geldi. Bu galibiyetle Bursaspor, puanını 13’e yükselterek zirve takibini sürdürdü.

İlk Yarıda Gol Geldi
Maç, Osmangazi Üniversitesi Futbol Sahası'nda oynandı. İlk dakikalarda iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Bursaspor’un baskısı sonuç verdi ve 40. dakikada Taha Can Velioğlu'nun attığı golle öne geçti. Maçın geri kalanında Anadolu Üniversitesi eşitlik arasa da sonuç değişmedi.

İkinci Yarıda Kontrollü Oyun
İkinci yarıya daha atak başlayan Anadolu Üniversitesi, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Bursaspor ise skor avantajını korumak için oyunu kontrol altına alarak savunmaya ağırlık verdi. Teknik Direktör Pablo Martin Batalla, maçın son bölümünde yaptığı değişikliklerle takımını diri tutmayı başardı.

Cihan Yeşilırmak: “Hazırlıklara geç başladık, yine de ligden umutluyuz” Cihan Yeşilırmak: “Hazırlıklara geç başladık, yine de ligden umutluyuz”

Maçın Hakemleri ve Kartlar
Mücadelede hakem Özer Özden düdük çalarken, Anadolu Üniversitesi'nden Mustafa Diler (6') ve Emrah Tacir (81'), Bursaspor'dan ise Ahmet İlhan Özek (6'), Yiğitali Bayrak (33') ve İlhan Depe (81') sarı kart gören oyuncular oldu.

Teknik Direktör Batalla'dan Açıklama
Maç sonu açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Pablo Martin Batalla, "Oyuncularımızın sahada gösterdiği mücadeleden memnunum. Her maç bizim için önemli ve adım adım ilerliyoruz. Bu galibiyetle hedeflerimize bir adım daha yaklaştık," dedi.

Bursaspor, ligin 6. haftasında kendi evinde oynayacağı karşılaşmaya hazırlıklarına başlarken, Anadolu Üniversitesi ise sahasında aldığı bu yenilgiyle 5 puanda kaldı.

Editör: Resul Özdil