Valilikten alınan bilgiye göre, Gençtavus köyünde yaşayan Fahriye Barlı, hayvanlarını otlatırken dengesini kaybedip kayalıklardan aşağıya düştü. Durumu fark eden yakınları, hemen yetkililere haber verdi. Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Zorlu arazide yürütülen çalışmalar sonucu ekipler, ağır yaralanan Fahriye Barlı'ya ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Barlı’nın hastaneye sevk edilmesi için Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığından helikopter talep edildi.

Fay Hatları Üzerindeki Baskılar Depremleri Artırıyor: Türkiye'nin Riskli Bölgeleri ve Güvenlik Önlemleri Fay Hatları Üzerindeki Baskılar Depremleri Artırıyor: Türkiye'nin Riskli Bölgeleri ve Güvenlik Önlemleri

Bölgeye intikal eden Sikorsky tipi jandarma helikopteri, Barlı'yı bulunduğu bölgeden alarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne taşıdı. Kadının sağlık durumunun ciddi olduğu, ancak helikopterle yapılan hızlı müdahalenin hayatını kurtardığı belirtildi.

Bingöl’deki bu hızlı ve koordineli kurtarma operasyonu, bölgedeki acil durum müdahalelerinin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Öznur Atayeter