Binboğa, mesajında, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilen 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin Türkiye’nin demokratik düzeni ve milli iradesini hedef aldığını belirtti.

Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu

“DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI MİLLETİMİZİN KAHRAMANCA DİRENİŞİ”

Binboğa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 günü, FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Türkiye’nin demokratik düzeni ve milli iradesini hedef aldı. Darbeciler, yurdun çeşitli noktalarındaki stratejik kurumları ele geçirerek kendi yönetimlerini kurmayı amaçladı. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları meydanlara davet etmesiyle darbe girişimine büyük bir direniş gösterildi. Türk milletinin her kesiminden insanın bir araya gelerek ortak amaç uğruna gösterdiği kararlılık ve cesaret, darbecilerin planlarını boşa çıkarmıştır.”

“HALKIMIZIN DEMOKRASİYE VE MİLLİ BİRLİĞE BAĞLILIĞI”

Binboğa, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği direnişin, demokrasinin ve milli birliğin en güçlü sembollerinden biri olduğunu vurguladı:

“TBMM’nin bombalanmasına, Boğaziçi Köprüsü’nde sivillerin üzerine ateş açılmasına ve pek çok can kaybına rağmen halk geri adım atmamış ve demokrasiyi savunmak için canlarını ortaya koymuştur. 15 Temmuz, yalnızca darbe girişiminin püskürtülmesini değil, aynı zamanda Türkiye’nin demokrasiye bağlılığını ve milli birlik ruhunu da simgelemektedir.”

“DEVLET KADEMELERİNDEKİ FETÖ MENSUPLARINA KARŞI OPERASYONLAR”

Darbe teşebbüsünün ardından devlet kademelerindeki FETÖ mensuplarının temizlenmesi için kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Binboğa, şu değerlendirmelerde bulundu:

“15 Temmuz, Türk milletinin demokrasiye inancının, milli birlik ve beraberliğin en güçlü sembollerinden biri olarak tarihimizdeki yerini almıştır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: Ersin ŞİMŞEK