Sabahın erken saatlerinde tarlalara giderek ter döken bu emektarlar, ülkemizin dört bir yanında hasat yaparak üretime katkıda bulunuyor.

Malatya’da Kayısı Hasadı

Dünya Kayısı Başkenti olarak anılan Malatya'da kayısı hasadı tüm hızıyla devam ediyor. 12 Haziran'da başlayan hasat süreci, Temmuz ve Ağustos aylarının sonuna kadar sürecek. Kayısı bahçelerinde hummalı bir çalışma var. Birinci bölgeden başlayan hasat, ikinci ve üçüncü bölgelerden sonra dağlık alanlarda devam edecek.

Bu yıl, Malatya’nın tescilli kayısısının hasadı bayram günlerinde de kesintisiz olarak sürüyor. Bir bahçede yaklaşık 35 işçi çalışırken, toplamda altı farklı bahçede de aynı sayıda işçi emek harcıyor. Sıcak hava ve bayram günü demeden çalışan işçiler, kayısıları toplamak için yoğun mesai yapıyor. İşçilerden biri, "Bayram günü çalışıyoruz. Güzel şu andık, geçiyor böyle. Samsun'a fındık toplamaya da gidiyoruz," diye belirtiyor.

Bamya

Osmaniye’de Bamya Hasadı

Osmaniye'de ise bamya hasadı hızla devam ediyor. Çukurova’nın bereketli topraklarında bayramda da çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bamya Üretiminin Önemi Ve Zorlukları Çukurova Ve Osmaniye Örneği (6) Sabah saat dörtte tarlaya giren işçiler, sıcak havaya kalmadan bamya toplamaya başlıyorlar. Bamyanın yaz mevsimi boyunca hasat edilmesi gerektiğini belirten işçiler, bayram günü demeden çalışıyor. Bir işçi, "Cenazemiz olsa dahi bir yere gidemeyiz. Bayramda da çalışırız, her gün çalışırız. Zor mu Bamya toplamak? Çok zor. En zor iş Bamya," diye ekliyor.

Bamya Üretiminin Önemi Ve Zorlukları Çukurova Ve Osmaniye Örneği (5)Geçen yıl, Osmaniye'de yaklaşık 7 bin ton bamya hasadı gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise ekim alanlarının artmasıyla birlikte, hasadın geçen yıla oranla daha fazla olması bekleniyor.

Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek

Bamya Üretiminin Önemi Ve Zorlukları Çukurova Ve Osmaniye Örneği (4) Tarım işçileri, sıcak güneşin altında emek harcayarak bu yılın rekoltesine katkıda bulunuyor. "Güneşin altındayız görüyorsunuz zaten hocam. Emek veriyoruz, çalışıyoruz yani. Yemeğimizin karşılığını da inşallah alacağız," diyen bir işçi, çalışmalarının önemini vurguluyor.

Bamya Üretiminin Önemi Ve Zorlukları Çukurova Ve Osmaniye Örneği (2)

Editör: Resul Özdil