Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü Ana Akıllı Sistemleri Merkezi'nden aldığımız bilgilere göre, tatilciler evlerine dönerken bazı noktalarda yoğun trafik gözlemleniyor.

Mtv İlk Taksiti İçin Son Gün Yaklaşıyor Ödemeyene Faiz Uygulanacak (2)Karayolları Genel Müdürlüğü Teyakkuzda

Karayolları Genel Müdürlüğü Ana Akıllı Sistemleri Merkezi'nde bulunan binlerce ekran, Türkiye genelindeki dört bin kameradan gelen görüntülerle anlık olarak takip ediliyor. Bu merkezde, trafik güvenliğini sağlamak ve kazalara hızlı müdahale etmek amacıyla bin ekip, beş bin personel ve bin beş yüz makine görev yapıyor. Merkezde 7/24 esasıyla çalışan ekipler, yollarda oluşabilecek her türlü duruma anında müdahale ediyor.

Mtv İlk Taksiti İçin Son Gün Yaklaşıyor Ödemeyene Faiz Uygulanacak (3)Trafik Durumu: Genel Bakış

Merkezdeki ekranlarda yer alan haritalara göre, Türkiye genelinde otoyollarda trafik akışı büyük ölçüde rahat. Ancak şehir girişleri, çıkışları ve kavşaklarda kısmi trafik yoğunluğu bulunuyor. Özellikle Ankara, Kırıkkale, İstanbul, İzmit, Eskişehir, Bursa, Afyon, Kütahya, Denizli, Muğla, Uşak, İzmir, Trabzon, Rize, Akçay, Balıkesir, Aydın, Kuşadası, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adana ve Osmaniye akslarında yoğun trafik beklenmekte.

Mtv İlk Taksiti İçin Son Gün Yaklaşıyor Ödemeyene Faiz Uygulanacak (4)Büyük Şehirlerdeki Durum

Ankara-Niğde Otoyolu: Yolun büyük bir kısmı boş ve trafik akışı rahat.

İstanbul: Köprülerde ve ana arterlerde şu an için trafik yoğunluğu az, trafik akıyor.

Yeşilli’de 15 Temmuz etkinliği düzenlendi  Yeşilli’de 15 Temmuz etkinliği düzenlendi 

Bolu Tüneli: Geçen hafta yoğun olan Bolu Dağı Tüneli'nde şu an için yoğunluk yok.

Kuzey Marmara Otoyolu: Araç yoğunluğu az ve trafik akıyor.

Çanakkale Köprüsü: Trafik oldukça az, köprü boş.

Gebze-Orhangazi-İzmir Yolu: Yol oldukça boş ve trafik akışı rahat.

Mtv İlk Taksiti İçin Son Gün Yaklaşıyor Ödemeyene Faiz Uygulanacak (1)Ulaştırma Bakanlığı Verileri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve köprülerden 21.067.377 aracın geçiş yaptığını açıkladı. 14-21 Haziran tarihleri arasında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollardan 13.413.068 araç, kamu-özel iş birliği ile yapılan projelerden ise 7.654.309 araç geçiş yaptı.

Trafik KazaAdana Otoyolu'ndan 1.200.182, Mersin Otoyolu'ndan 1.104.841, Çeşme-İzmir-Aydın Otoyolu'ndan ise 1.587.079 araç geçti. Ayrıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden 779.809, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ise toplamda 975.060 araç geçiş yaptı.

Osmaniye Trafik Polisi (2)-1Trafik Güvenliği İçin Tavsiyeler

Karayolları Genel Müdürlüğü, tatil dönüşü trafikte olacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Trafik kurallarına uyulması, hız limitlerine dikkat edilmesi ve emniyet kemeri takılması konularında hassas olunması gerektiği belirtildi.

Osmaniye Trafik Polisi (2) Ayrıca, yolculuk sırasında yorgunluk belirtileri hissedildiğinde dinlenme molaları verilmesi önemle tavsiye edildi.

Trafik KazasıTatilcilerin güvenli bir şekilde evlerine dönebilmeleri için Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halinde çalışmalarına devam ediyor. Bayram tatilinin son gününde yaşanabilecek yoğunluğa karşı tedbirlerin artırıldığı bildirildi.

Editör: Resul Özdil