Şube Başkanı Adem Yücel, düzenlenen basın açıklamasında taslakların eğitim sistemini gericileştirdiğini ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını belirtti.

Adem Yücel, Osmaniye Valiliği önünde yaptığı açıklamada, "Eğitim sistemimizi yıllardır sistematik olarak gericileştiren, piyasacılaştıran ve niteliksizleştiren iktidar, milli eğitim sistemimizde bu kez eğitimi de parçalamaya başlamıştır. Bu taslaklar, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşmaktadır," dedi.

Başkan Yücel'den 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' Ve 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Sert Tepki (1)Protesto Detayları

Eğitim-İş Sendikası, Osmaniye Valiliği önünde toplanarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve daha önce Anayasa Mahkemesi’nden dönen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağını protesto etti. Şube Başkanı Adem Yücel, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Başkan Yücel'den 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' Ve 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Sert Tepki (2)“Taslaklar, Laik ve Bilimsel Eğitimden Uzaklaşmakta”

"Değerli meslektaşlarımız, saygıdeğer eğitimciler ve duyarlı kamuoyuna sesleniyoruz. Eğitim sistemimizi yıllardır sistematik olarak gericileştiren, piyasacılaştıran, niteliksizleştiren iktidar, yakın zamanda ‘milli’sini yok ettiği milli eğitim sistemimizde bu kez ‘eğitimi’ de parçalamaya başlamıştır. Bunu da arka arkaya ortaya koyduğu iki taslakla, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli müfredat taslağı ve daha önce Anayasa Mahkemesi’nden dönen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı ile yapmaya çalışmaktadır. Bu taslaklar, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşma, Atatürk ve Cumhuriyeti yok sayma, öğretmenin diplomasını geçersiz kılma ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma gibi tehlikeli adımları temsil ediyor."

Başkan Yücel'den 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' Ve 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Sert Tepki (3)“Cumhuriyetin 100. Yılında Kabul Edilemez”

Yücel, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli başlığı altında dayatılmaya çalışılan program, Bakan Tekin’in de itiraf ettiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayalini gerçekleştirmek için hazırlanmıştır. Ancak ‘Cumhuriyet sizden 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesiller ister’ diyen Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nde hem de 100. kuruluş yılında milli eğitim programı olarak kabul edilemez. Kabul etmiyoruz!" dedi.

Başkan Yücel'den 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' Ve 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Sert Tepki (5)“Öğretmenlik Mesleği İtibarsızlaştırılıyor”

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına da değinen Yücel, "ÖMK yani Öğretmene Mobbing Kanunu! Öğretmenin adı var, fikri yok, değeri yok! Diploması geçersiz kılınmak istenen tek meslek öğretmenlik! Üniversite mezuniyeti, uzmanlık belgesi olan diploması artık yok hükmünde! Öğretmenleri, unvanlarla kategorize etmeye, eğitim barışını bozmaya devam ediyorlar," ifadelerini kullandı.

Başkan Yücel'den 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' Ve 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Sert Tepki (6)“Laiklik ve Bilimsel Eğitimden Taviz Vermemeliyiz”

Yücel, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinden biri olan laiklik, eğitim sistemimizin de temel taşıdır. Eğitimimiz, Atatürk ilke ve devrimleri çerçevesinde her türlü dogmadan ve ideolojiden uzak, bilimsel gerçeklere dayalı olmalıdır. Bu taslaklar, eğitim sistemimizi geriletecek ve öğrencilerimizi ezberci, dogmatik bir eğitim sistemine mahkum edecek. Sessiz kalmamalıyız. Laiklik ve bilimsel eğitimden taviz vermeden, Atatürk ve Cumhuriyeti savunarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını korumak için hep birlikte mücadele etmeliyiz."

Bursa Gemlik'te genç yetenekler desteklenecek Bursa Gemlik'te genç yetenekler desteklenecek

Eğitim-İş Osmaniye Şubesi'nin protestosu, eğitimde laiklik, bilimsellik ve öğretmenlik onuru için verdikleri mücadeleye dikkat çekerek son buldu.

Editör: Resul Özdil