Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler renkli ve anlamlı anlara sahne oldu. Yumurtalık sahilleri, temizlik gönüllülerinin desteğiyle doğaya sahip çıkmanın örneklerinden birini sergiledi.

Let’s Do It Türkiye tarafından organize edilen ve dünyanın en büyük sivil çevre hareketlerinden biri olan bu etkinliğe büyük ilgi gösterildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Kızılayı, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yumurtalık Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte, gönüllüler sahil temizliği yaptı.

Yumurtalık Çevre (12)Başkan Altıok’tan Temiz Bir Gelecek Mesajı

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, genç gönüllülerle birlikte sahilde temizlik yaparak etkinliğe katıldı. Temiz bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için hep birlikte çalışmanın önemine vurgu yapan Başkan Altıok, “Doğamızı korumak ve temiz tutmak için el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz. Yumurtalık’ın sahillerinin ve çevresinin temizliği konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik boyunca sahildeki çöpler gönüllüler tarafından toplanarak doğaya katkı sağlanırken, Başkan Altıok da vatandaşlara "Çöpler, çöp kutusuna" mesajını ileterek çevre bilincine dikkat çekti.

Yumurtalık Çevre (7)-1

1980'lerin Kâzım Karabekir Caddesi: Osmaniye'nin Hafızasında Yer Eden Bir Tarih 1980'lerin Kâzım Karabekir Caddesi: Osmaniye'nin Hafızasında Yer Eden Bir Tarih

Teşekkür Plaketi Sunuldu

Başkan Erdinç Altıok’a, Let’s Do It Türkiye gönüllüleri tarafından çevreye duyarlılığı ve ilçe genelinde yaptığı temizlik çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Başkan Altıok, çevreye duyarlılık gösteren tüm gönüllülere ve destek veren kurumlara şükranlarını sunarak, bu anlamlı etkinliğin geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yumurtalık sahillerinde yapılan bu çevre temizliği etkinliği, doğaya ve çevre bilincine katkı sağlama adına örnek bir çalışma olarak hafızalarda yerini aldı.

Yumurtalık Çevre (5)

Editör: Rabia İlkay Yıldız