Osmaniye’nin “Atatürkçü, tarafsız ve cesur” amiral gemisi olarak tanımladığı Başak Gazetesi’nin, 40 yılı geride bıraktığını belirten Çolpan, bu sürecin zorluklarını ve mücadelelerini paylaştı.

Çolpan, 40 yılın hem yazmanın hem de yaşamanın zor olduğunu vurgulayarak, gazetenin bu süre zarfında birçok saldırıya ve iftiraya maruz kaldığını ifade etti. “Cam kırıkları dolu olan yollarda yalınayak yürüdük” diyen Çolpan, gazeteciliğin zorluklarına dikkat çekti ve “Yazdığınız bir yazıyla bir tarafı sevindiriyorsunuz, bir tarafı üzüyorsunuz. Ortası olmuyor” şeklinde konuştu.

Başak Gazetesi’nin 40 yılda elde ettiği en büyük kârın “temizlik ve dürüstlük” olduğunu belirten Çolpan, Osmaniye’ye gençliğini vermesine rağmen çeşitli iftiralara hedef olduğunu söyledi. “Gazetecilikte para peşinde değiliz, bulunduğumuz bölgeye bir şeyler yapabilmenin peşindeyiz” diyen Çolpan, iftiralara rağmen doğru bildikleri yoldan devam ettiklerini vurguladı.

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'ndan, Gaziler Günü mesajı Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'ndan, Gaziler Günü mesajı

İftiralara karşı her zaman açık ve şeffaf olduklarını, dostane ilişkilerden gelen yanlış bilgilerin üzücü olduğunu belirten Çolpan, “Bize saldıranlar keşke dalkavuklardan değil, bizden bilgi alsa her şeyi anlatırız” şeklinde konuştu. Gazetenin 40. yaşına özel olarak arayan, soran ve sosyal medyada mesaj gönderen dostlarına teşekkür eden Çolpan, “Osmaniye için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Editör: Resul Özdil