Yapılan son faiz artırımının ardından bankalar, mevduat ve kredi faiz oranlarını güncelledi. Özellikle yıl sonuna yaklaşılırken, hedeflere ulaşma arzusu ve bilançolarını güçlendirme çabalarıyla bankalar, müşterilere cazip teklifler sunmaya devam ediyor.

Yapılan incelemelere göre, 10-20 bin liralık TL mevduatlar için dahi faiz oranları yüzde 40,5'in altında sunulmazken, daha yüksek miktarlarda mevduat sahiplerine yüzde 50'yi aşan faiz oranları sunuluyor. Bu durum, yatırımcıları ve mevduat sahiplerini çekmek adına bankalar arasında rekabeti artırıyor.

Ekonomist Dr. İsmet Demirkol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mevduat faizlerindeki artışın kredi maliyetlerini yükselttiğini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki süreçte bankaların maliyet artışları nedeniyle kredi vermekte daha seçici olabileceği ve mevduatlarda azalmalar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Demirkol, Merkez Bankası'nın Aralık ayı toplantısında bir faiz artışı beklentisi içerisinde olduğunu ve 2024'ün Ocak ayında yüzde 47,5 oranında bir faiz öngördüğünü ifade etti. Bu faiz artışlarının mevduatlara yansıyarak yüzde 55 bandına kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Gelecek aylarda mevduatlarda bir gerileme beklentisi bulunsa da, bankaların rekabetçi faiz oranlarıyla müşteri çekme çabalarının devam etmesi bekleniyor.

OEDAŞ, Frig Ultra Maratonu'nda ikinci oldu OEDAŞ, Frig Ultra Maratonu'nda ikinci oldu