Türkiye genelinde av yasağının sona ermesine sayılı günler kala balıkçılar, yeni sezondan oldukça umutlu.

"Nereye Oltamızı Atsak Balık Geliyor"

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, yeni sezon öncesinde yaptığı açıklamada, denizlerde bol miktarda balık olduğunu belirterek, "Avlanma dönemine 13 gün kaldı. Çok mutluyuz. Denizlerimizde nereye oltamızı atsak balık geliyor. Palamut, lüfer ve hamsi bu sezon bol olacak gibi görünüyor. İnşallah bol ve bereketli bir mevsim geçiririz," dedi.

"1 Eylül'de Palamut 500 Gram Olacak"

Yarım asırlık tecrübesiyle balıkçılığın duayen isimlerinden biri olan Balıkçı Kenan, palamut balığının bu sezon erken olgunlaştığını belirterek, "Palamut balığı 20 gün önce 30 gram ağırlığındaydı. Şu anda 220-250 gram aralığında. 1 Eylül itibariyle ortalama 450-500 gram olacak. Palamut, denizlerimizde en çabuk büyüyen balık ve besin değeri oldukça yüksek. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için ideal bir balık türü" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür

Balıkçı Kenan, av yasağının uygulanmasında büyük katkısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanımız, senede 4,5 ay denizlerde avlanma yasağı ilan etmişti. Bu yasağın hayata geçirilmesi, balıkların yaz dönemindeki yumurta bırakma süreçlerinde denizlerde daha fazla çoğalmasını sağladı. 1 Eylül itibariyle yasak kalkacak ve bol bol balık yiyeceğiz," dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 2. Gazi Paşamızı Anma Programına Katıldı İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 2. Gazi Paşamızı Anma Programına Katıldı

Karadeniz Somonu 200, Karadeniz Alası 150 Lira

Karadeniz somonu ve Karadeniz alasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Balcı, "Karadeniz somonu 200 lira, Karadeniz alası 150 lira. Bu balıklar hem lezzetli hem de kılçık derdi yok. Yeni sezonda çok umutluyuz; balık, enflasyonun belini kıracak," şeklinde konuştu.

Öğrenciler Müzeyi Gezdi, Ücretsiz Balık Ekmek Yedi

Beylikdüzü'nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde Kur'an Kursu öğrencilerini ağırlayan Balıkçı Kenan, öğrencilere denizin ve balığın önemini anlattı. Öğrenciler, müzede sergilenen mumya balıkları ilgiyle incelerken, gezi sonrasında kendilerine balık ekmek ve meyve suyu ikram edildi. Balıkçı Kenan, herkesi ücretsiz olarak ziyaret edilebilen müzeye davet etti.

Editör: Resul Özdil