Diyarbakır'da Kayıp Narin Güran'ın Cansız Bedeni Bulundu: 3 Bakan'dan Taziye Ziyareti

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın günler sonra cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili olarak amca Salim Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanırken, aralarında anne, baba ve diğer aile fertlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

3 Bakan'dan Narin Güran'ın Kabrine Ziyaret

Bugün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, küçük Narin'in kabrini ziyaret etti. Ziyaretin ardından bakanlar, Diyarbakır Valiliği'ne geçerek basın açıklaması yaptı.

Narin Güran Mezarına Bakanlardan Ziyaret

Sakarya Hendek’te Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı Sakarya Hendek’te Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı

Bakan Yerlikaya: "Milletimizin Yüreği Yandı"

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yaşadığımız bu menfur olay milletimizin yüreğini yaktı. O, gülüşüyle, neşesiyle bu dünyayı güzelleştiren bir yavrumuzdu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Valilikte Yapılan Açıklamalar

Ziyaretin ardından Diyarbakır Valiliği'nde basın karşısına geçen bakanlar, olayın detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç: "Kimyasal İnceleme Raporu Bekleniyor"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın devam ettiğini ve tüm delillerin toplandığını belirterek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız, konuyu ilk andan beri takip ediyor ve etmeye devam ediyor. Milletimiz, katillerin bulunmasını bekliyor. Narin'in canice öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Tüm deliller, bulgular ve tanık ifadeleri toplanmakta ve değerlendirilmektedir. Faillerin ortaya çıkarılması için her şey yapılıyor. Toplam 267 kişinin ifadesi alınmıştır. Amca Güran ve Nevzat Bahtiyar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 22 şüpheli halen gözaltında olup yarın Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilecektir. Kimyasal inceleme raporu bekleniyor."

Soruşturmanın kapsamının genişletildiği ve olayın aydınlatılması için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Bakanlar, toplumun vicdanını yaralayan bu olayın faillerinin en kısa sürede bulunması için tüm adımların atılacağını vurguladı.

Kaynak: fotoğraf :AA