İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kahramanlar-35" operasyonları kapsamında bölücü terör örgütüne ait 58 mağara, sığınak ve depo imha edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını şu şekilde aktardı: "Teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla kırsalda sakladıkları mağara ve sığınaklara yönelik gerçekleştirilen Kahramanlar-35 operasyonlarında, 10 ilde toplamda 58 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Jandarma Özel Harekat, Komando ve güvenlik korucularından oluşan 139 tim ve 1812 Jandarma personelinin katılımı, J-Siha Atak helikopterlerinin desteği ile gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi."

Operasyonun yapıldığı iller arasında Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman bulunmaktadır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da halk buluşmasında konuştu: CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da halk buluşmasında konuştu:

Yerlikaya, operasyonun başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen malzemeler arasında patlayıcı madde, silahlar, roketatar mühimmatı, lav silahı, el yapımı patlayıcı, pil, mühimmat ve yaşam malzemeleri bulunmaktadır. Bakan Yerlikaya, operasyona katılan jandarma ekiplerini tebrik etti.