Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen “İl Koordinasyon Toplantısı” öncesinde gazetecilere açıklama yapan Kurum, deprem bölgelerinde yürütülen konut projeleri ve diğer destek çalışmaları hakkında detaylar sundu.

Deprem Konutları ve Teslim Tarihleri

Bakan Kurum, Temmuz ayı sonunda 15 bin ve Ağustos ayında 20 bin deprem konutunun süratle tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceğini açıkladı. "Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize anahtar teslimlerini yapacağız ve onların mutluluklarına hep birlikte şahitlik edeceğiz," diyen Kurum, yılsonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Şanlıurfa’da Uygulamalar ve Gelecek Planları

Şanlıurfa'da modern bir uydu kent kurma planlarının olduğunu belirten Bakan Kurum, “Örnek modern bir yaşam alanı inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi. Ayrıca, Şanlıurfa'nın yanı sıra diğer depremlerden etkilenen illerde de kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı. Şanlıurfa’daki kurum ve kuruluş temsilcileriyle yapılan toplantının ardından, tüm bölgeyi sevgiyle selamladığını belirten Kurum, "Göreve geldiğimiz 2 Temmuz’dan itibaren afetzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz," dedi.

Giresun’daki Sel Felaketi

Giresun'da yaşanan sel felaketine de değinen Kurum, geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve “Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını süratle yapacaklar,” ifadelerini kullandı.

Konut ve Altyapı Çalışmaları

Bakan Kurum, 11 ilde toplam 283 bin yeni konutun inşaatına başlandığını, 4 bin 500 köyde çalışmalara devam edildiğini ve köylerde üretim, istihdam ve kırsal kalkınmanın destekleneceğini belirtti. "İnşallah her ay 25 bin konut teslimatı yaparak, projelerimizi ve sözlerimizi gerçekleştirmiş olacağız," şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Fidan Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor Dışişleri Bakanı Fidan Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor

Toplantı, kentteki kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Resul Özdil