Bağ-Kur üzerinden emekli olmayı bekleyenler için müjdeli haber! Uzun süredir gündemde olan Bağ-Kur 7200 prim gün sayısı düzenlemesi, torba yasa teklifi kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) değerlendiriliyor. Erken emeklilik hayalleri kuran Bağ-Kur’lular, bu düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merakla bekliyor.

Otokar, Bus Monitor'ün ilk yurt dışı satışını Portekiz'e gerçekleştirdi Otokar, Bus Monitor'ün ilk yurt dışı satışını Portekiz'e gerçekleştirdi

Emekli ZammıErken Emeklilik Bekleyenler İçin Umut Işığı

Bağ-Kur prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi ile birlikte esnaflar ve Bağ-Kur sigortalıları, 1800 gün (yaklaşık 5 yıl) daha erken emekli olma fırsatına kavuşacaklar. Bu önemli düzenleme, özellikle emeklilik hayallerine ara vermek zorunda kalan Bağ-Kur’lular için büyük bir fırsat olacak.

BakanBakan Vedat Işıkhan’dan Bağ-Kur Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Işıkhan, Bağ-Kur’luların sigorta prim gün sayısının, SSK’lıların prim gün sayısıyla eşitlenmesi konusunda, “Bu, orta vadeli planlarımız arasında yer alıyor. Düzenleme içine alacağız tabii.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğine vurgu yaparak, “Bu, prim gelirleriyle mümkün oluyor. Vatandaşlarımızı mümkün olduğunca istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik bir sonuçtur ve hepimiz çalışarak bunu hak ediyoruz. Bağ-Kur’luların beklentilerini saygıyla karşılıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Meclis Tbmm Aa 1867764Torba Yasa ile Erken Emeklilik İmkânı

Bağ-Kur 7200 prim gün sayısı düzenlemesi, torba yasa teklifi kapsamında TBMM’de değerlendiriliyor ve yakın zamanda kabul edilmesi bekleniyor. Bu düzenleme, sadece Bağ-Kur’lular için değil, aynı zamanda sosyal güvenlik sisteminde iyileştirmeler bekleyen birçok vatandaş için de umut verici bir gelişme.

Emekli PerişanBağ-Kur 7200 Prim Gün Sayısı Ne Zaman Yasalaşacak?

Torba yasa görüşmeleri sürerken, AK Parti’nin bu düzenleme ile ilgili çalışmalar yaptığı kamuoyuna duyuruldu. Ancak, taslak metnin ne zaman hazırlanacağı ve Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağı henüz netlik kazanmış değil. Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ve 3600 ek gösterge gibi düzenlemeleri içerecek olan torba yasa, özellikle emeklilik bekleyenler için büyük önem taşıyor.

Ssk Ve Bagkur Emeklilerinin Fark Odemeleri 6 7 16808773 9844 AmpSonuç ve Beklentiler

Bağ-Kur 7200 prim gün sayısı düzenlemesinin yasalaşması, emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaş için büyük bir rahatlama sağlayacak. Bu düzenleme ile birlikte, Bağ-Kur’lular daha erken emekli olma fırsatına kavuşarak, emeklilik hayallerine daha hızlı ulaşabilecekler.

Sabır Gazetesi olarak, bu önemli düzenlemeleri ve emeklilikle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz. Siz değerli okurlarımızı en güncel bilgilerle buluşturmak için buradayız. Tüm detaylar ve daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın.

Editör: Resul Özdil