Dünya

Avusturya, Hollanda'yı Üç Golle Devirdi

Abone Ol

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın D Grubu üçüncü ve son hafta maçında Ronald Koeman yönetimindeki Hollanda ile Ralf Rangnick'in çalıştırdığı Avusturya, Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Slovak hakem Ivan Kruzliak'ın yönettiği maç, gol düellosuna sahne oldu.

Maçın Skoru

Avusturya, 3-2'lik skorla galip gelerek liderliği aldı. Avusturya'nın gollerini 6. dakikada Donyell Malen (kendi kalesine), 59. dakikada Stevan de Vrij (kendi kalesine) ve 80. dakikada Marcel Sabitzer kaydetti. Hollanda'nın gollerini ise 47. dakikada Cody Gakpo ve 75. dakikada Memphis Depay attı.


Gruptaki Durum

Bu sonucun ardından Avusturya, Fransa'nın Polonya ile 1-1 berabere kalması sonrası grubunu lider tamamladı. Avusturya, son 16 turunda A Milli Takımımız'ın da yer aldığı F Grubu'nun ikincisi ile eşleşecek. A Milli Takımımız, Çekya karşısında alacağı beraberlik veya galibiyet halinde grubunu ikinci sırada tamamlayacak ve son 16 turunda Avusturya ile eşleşmiş olacak.

Hollanda'nın Durumu

4 puanda kalan Hollanda ise grubunu üçüncü sırada tamamladı. Ancak en iyi üçüncüler arasına girerek gruptan çıkmayı garantiledi.