Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın derede cansız bedeninin bulunmasının ardından amcası Salim Güran'ın "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklanmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini açıkladı. Av. Toğrul, yaptığı yazılı açıklamada, "Bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Seda Toğrul’un Yazılı Açıklaması:

"Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde, Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken, Anayasa'nın verdiği savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması ve adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım."

Toğrul, Narin’in ölümüne dair derin hüznü hissettiğini belirterek, "Dosyanın bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağım" dedi.

Son Dakika Narin Guran Cinayetinde Amca Salim Guranin Avukati Seda Togrul Cekildi Bir Anne Olarak Devam Edemem 17260001757425 1 Kopya

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Salim Güran ile Cezaevinde Görüştü

Seda Toğrul, daha önce yaptığı bir açıklamada müvekkili Salim Güran ile henüz davadan çekilme kararı almadığını belirtmişti. Ancak bugün itibariyle yaptığı duyuruyla savunma görevinden resmen çekildiğini kamuoyuna iletti.

Editör: Haber Merkezi