Osmaniye Havaalanı talebi, son zamanlarda sosyal medyada ciddi bir tartışmanın odağında yer alıyor. Kimi kesimler, şehrin ekonomik ve turistik gelişimi için havaalanının gerekliliğini savunurken, kimileri bu yatırımı gereksiz buluyor. Havaalanı taleplerinin arttığı bir dönemde, Balıkesir'den gelen haber Osmaniye’deki tartışmaları daha da derinleştirdi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın, 6 yıldır atıl durumda olan Balıkesir Merkez Havalimanı hakkındaki açıklamaları, Osmaniye'deki havaalanı gerekliliğine dair soruları yeniden gündeme taşıdı.

Serkan Sarı Hava Limanı

Balıkesir Merkez Havalimanı 6 Yıldır Kullanılmıyor

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın 6 yıldır atıl durumda olduğunu ve buraya bir tek yolcu uçağının bile inmediğini belirterek duruma tepki gösterdi. Sarı, havaalanının gelirinin 169 katı kadar gideri olmasına rağmen, hava yolu şirketlerinin bu noktayı tercih etmediğini vurguladı. Ulaştırma Bakanı'na çağrıda bulunan Sarı, "Burası milyonlarca liralık yatırım aldı ama hala bir uçak inemedi" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Osmaniye Hava Limanı3

"Osmaniye İçin Aynı Senaryo Yaşanır mı?"

Osmaniye halkı, sosyal medyada Balıkesir'den gelen bu haberin ardından kendi şehirlerine yapılması planlanan havaalanının da aynı kaderi paylaşabileceğini tartışmaya başladı. Balıkesir’deki gibi büyük bir yatırımın atıl kalabileceği endişesi Osmaniye'de havaalanı istemeyenlerin argümanlarını güçlendirdi. Öte yandan havaalanının ekonomik kalkınma ve turizme katkı sağlayacağını savunanlar, Osmaniye'nin coğrafi ve stratejik konumunun bu projeyi desteklediğini öne sürerek tartışmaları sürdürdü.

Serkan Sarı Chp

CHP'li Serkan Sarı'dan Tepki

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Anka Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın karlılık gerekçesiyle kullanılmadığını belirterek, "Bu havaalanını yaparken aklınız neredeydi? Bu hesapsız yatırımların bedelini kim ödeyecek?" diye sordu. Sarı, 550 milyon liralık yatırımın boşa gittiğini ve her yıl 150 milyon liralık gideri olan bir havaalanının zarar etmeye devam ettiğini belirtti.

Balıkesir Havalimanı

Osmaniye Havaalanı Tartışmalarının Geleceği

Osmaniye’de havaalanı talep edenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla olsa da, Balıkesir örneği bu tartışmaların derinleşmesine neden oldu. Bölgedeki turizm, tarım ve sanayi potansiyelinin havaalanını gerektirdiğini savunanlar, Osmaniye’nin mevcut nüfus ve ticaret hacmi ile bir havaalanını hak ettiğini iddia ediyorlar. Ancak, Balıkesir'deki gibi büyük yatırımların boşta kalma ihtimali, bu projeye karşı çıkanların elini güçlendiriyor.

Bu çerçevede Osmaniye Havaalanı'nın yapılıp yapılmayacağı, yapıldığı takdirde işletme maliyetlerinin karşılanıp karşılanamayacağı gibi sorular şehirde uzun bir süre daha tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Osmaniye Hava Limanı

Osmaniye Havaalanı Gerekli mi?

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

Balıkesir'den gelen bu haber, Osmaniye'deki havaalanı tartışmalarını yeni bir boyuta taşıdı. Bir kesim, Balıkesir'deki atıl durumda kalan havaalanını örnek göstererek projeye karşı çıkarken, diğer bir kesim ise Osmaniye'nin coğrafi avantajları ve gelişme potansiyeline vurgu yaparak havaalanının gerekli olduğunu savunuyor. Tartışmalar devam ederken, şehrin geleceği ve bölge ekonomisi için havaalanı projesinin nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: Mustafa Düzenli