OEDAŞ, Frig Ultra Maratonu'nda ikinci oldu OEDAŞ, Frig Ultra Maratonu'nda ikinci oldu

Asgari ücret zammı için heyecan dorukta. 11 Aralık Pazartesi günü başlayacak olan komisyon toplantısıyla birlikte, 31 Aralık'a kadar zammın açıklanması bekleniyor. Bakan Işıkhan, "Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa, biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız" açıklamasında bulundu. Ayrıca, Bakan Işıkhan'ın "asgari ücretin 17 bin 500 lira olması gerektiği" yönündeki değerlendirmeleri de gündemde.

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret pazarlığı, 11 Aralık Pazartesi günü start alıyor. Görüşmeler, ay sonuna kadar devam edecek. Bakan Işıkhan, asgari ücretin yüksek olması gerektiği yönündeki açıklamalara yönelik olarak, "Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

GÖSTERGELER OLUMLU

Asgari ücrete yapılan zam, son 2 yılda ocak ve temmuz aylarında iki kez gerçekleşmişti. Ancak bu yıl, toplam zam oranı yüzde 114 olarak belirlenmişti. 2024 için ise tek bir zam yapılacak ve bu konuda farklı tahminler gündemde. Bakan Işıkhan'a yapılan sorular üzerine, "Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız" yanıtı verildi.

YÜZDE 53.5 ARTIŞ BEKLENİYOR

Asgari ücretin enflasyona karşı gücünü koruması için yüzde 53.5 artırılması gerektiği belirtiliyor. Bakan Işıkhan, bu konuda yapılan değerlendirmelere yönelik olarak, "Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız" açıklamasında bulundu. İşveren desteğiyle ilgili bir çalışmanın olup olmadığına yönelik soruya ise, "Bu konuların hepsini değerlendireceğiz" yanıtı verildi.

31 ARALIK'A KADAR BEKLENTİ

Bakan Işıkhan, yeni asgari ücretin 31 Aralık'a kadar açıklanması gerektiğini belirterek, "Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. İlkemiz, her zamanki gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek" ifadesini kullandı.

TEK ZAM KESİN

Işıkhan, gelecek yıl asgari ücrete ara zam olmayacağını vurgulayarak, "Tek zam olacak. Çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, örneğin deprem gibi. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık" açıklamasında bulundu.