Toplantıda, hükümet, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Maliye ve işveren temsilcilerinin görüşleri alındı. Ağar, asgari ücretle çalışanların yaşam şartlarını göz önünde bulundurarak, üçlü mutabakatla bir anlaşma sağlanmasını arzuladıklarını ifade etti.

Bu yılki komisyon toplantısında dikkat çeken bir detay ise Türk-İş temsilcilerinin çoğunluğu oluşturması oldu. Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve taşeron bir işçinin bulunduğu 5 kişilik Türk-İş heyeti, asgari ücretin belirlenmesine katkıda bulunuyor.

Başkan Şadi Özdemir'den ortak akıl mesajı Başkan Şadi Özdemir'den ortak akıl mesajı

Asgari ücret zammında alt sınırın yüzde 40 olarak konuşulduğu ve enflasyon beklentisiyle bu oranın yüzde 50'lere kadar çıkabileceği kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor. Bu durumda, farklı zam oranlarına göre asgari ücretin ne kadar olabileceği belirsizliğini koruyor.

Hükümet yetkilileri, önümüzdeki yıl asgari ücrete tek zam yapılacağını ve enflasyonda gerileme beklendiğini vurgulayarak, temmuzda ikinci bir zam toplantısı yapılmasının planlanmadığını açıkladılar. Asgari ücretin işverene maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş olarak belirlendi.

Asgari ücretle ilgili görüşmelerin süratle devam edeceği, detaylı değerlendirmelerin yapılarak kısa sürede bir sonuca ulaşılması hedefleniyor.