Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komitesi'nin ikinci toplantısı öncesinde tarafların beklenti ve hedefleri netleşiyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komite, pazartesi günü ikinci kez bir araya gelecek ve yeni asgari ücretin belirlenmesi için somut rakamlarla beklentilerini dile getirecek.

Bakan Vedat Işıkhan'ın vurguladığı sosyal diyalog ve istişare, yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık'ta netleşmesi hedefiyle süreci yönlendirecek. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin'e göre, TÜİK'in geçinme endeksleri masada paylaşılacak ve rakamların ön plana çıkacağı bir toplantı olabilir.

Maxion Wheels, IAA Transportation Fuarı'nda dövme alüminyum jantlarını tanıttı Maxion Wheels, IAA Transportation Fuarı'nda dövme alüminyum jantlarını tanıttı

Beklentiler ve Hedefler Ortaya Çıkıyor

İkinci toplantıda tarafların somut beklentilerini ve hedeflerini rakamlar eşliğinde dile getirmesi bekleniyor. Çalışma Bakanı'nın, "Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözleri, yeni asgari ücretin sosyal diyalog ve ekonomik büyüme odaklı belirleneceğine işaret ediyor.