Yangının Başlangıcı ve Yayılması

Otluk alanda başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve kısa sürede peyzaj şirketine ait malzemelerin bulunduğu depoyu etkisi altına aldı. Depodaki yanıcı malzemelerin alevleri hızlandırdığı ve yangının büyümesine neden olduğu bildirildi.

Müdahale Çalışmaları

Yangının ihbar edilmesinin ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak, vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmalarını engelledi. Sağlık ekipleri ise herhangi bir yaralanma ya da sağlık sorununa karşı hazır bulundu.

Yangının Sonuçları ve Zarar

Yangının büyüklüğü ve etkisi nedeniyle depo içerisindeki malzemeler büyük oranda zarar gördü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, ancak yangının neden olduğu hasar büyük ölçüde ortaya çıktı. Henüz yangının kesin nedeni belirlenemezken, polis ve itfaiye ekipleri olayın nedenini araştırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililerin Açıklamaları

Olayın ardından açıklama yapan Arnavutköy Belediyesi yetkilileri, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları ve temizlik işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Yangının etkili olduğu bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Etimesgut Belediyesince 5 sahipsiz köpek eğitilerek bekçi köpeği yapıldı Etimesgut Belediyesince 5 sahipsiz köpek eğitilerek bekçi köpeği yapıldı

Vatandaşların Güvenliği ve Önlemler

Yetkililer, yangın nedeniyle çevre alanlarda oluşabilecek risklere karşı vatandaşları uyararak, yangın bölgesine yaklaşmamalarını ve temizlik çalışmaları tamamlanana kadar dikkatli olmalarını tavsiye etti. Ayrıca, olayla ilgili gelişmelerin ve yangının nedeninin detaylı bir şekilde araştırılacağı vurgulandı.

Yangının ardından yapılan çalışmalar ve detaylı incelemeler hakkında ilerleyen günlerde daha fazla bilgi verileceği belirtildi.

Kaynak: Görüntü: İHA