Kahramanmaraş'ta TEKNOFEST insansız hava aracı yarışları başladı Kahramanmaraş'ta TEKNOFEST insansız hava aracı yarışları başladı

Andırın'da 1. Su Sporları ve Doğa Festivali Coşkuyla Kutlandı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, ilk kez düzenlenen Su Sporları ve Doğa Festivali ile renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Festivalde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş’ımız çok kıymetli doğa harikası mekânlara sahip. Andırın ilçemiz de turizm ve kültür şehri olmamıza büyük katkı sağlayan ilçelerimizden biri” ifadelerini kullandı ve şehrin doğal güzelliklerini Türkiye’ye tanıtmak için önemli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Büyük Katılım ve Heyecan

Festival, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Sinan Gökşen ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Kargaçayırı Mahallesi'nde düzenlenen kano yarışlarına 300 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Başkan Fırat Görgel takdim etti.

Whatsapp Image 2024 08 05 At 3.09.33 Pm

Şehrin İmar ve İhya Çalışmaları Sürüyor

Başkan Görgel, konuşmasında, “6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan şehrimizde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda şehrimizin her yerinde inşa ve ihya çalışmalarımız devam ediyor. Depremzede vatandaşlarımızın moral ve motivasyona çok ihtiyacı var. Bugün de hep birlikte çok güzel bir organizasyonda bir aradayız” dedi.

Turizm Potansiyelini Artıracak Projeler

Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelini artırmak amacıyla ciddi projeler hazırlandığını belirten Başkan Görgel, bu projelerle şehrin turizm alanlarının canlandırılacağını ve Türkiye’ye tanıtılacağını vurguladı. “Ziyaretçi sayımız ve turizm gelirlerimiz de artacak” dedi.

Bölgenin Doğal Güzellikleri Tanıtıldı

Festival, bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtılması ve turizm potansiyelinin artırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Andırın’ın doğa harikası mekanlarında gerçekleştirilen etkinlik, bölge halkı ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü ve Andırın’ın turizm ve kültür şehri olma yolundaki potansiyelini gözler önüne serdi.

Whatsapp Image 2024 08 05 At 3.09.33 Pm (1)

Editör: Resul Özdil