Memiş, altının gelecekteki hareketleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Altın Fiyatlarında Hareketlilik

Memiş, son dönemde faizlerin artmasıyla birlikte yatırımcıların parasını altın veya faize yatırma konusunda kararsız kaldığını, ancak altının önümüzdeki aylarda yükselişe geçeceğini belirtti. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonunun açıldığını ve geleneksel olarak altında hareketlenmenin en fazla olduğu dönemde bulunduğumuzu ifade etti.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (3)

Altında 3. Dünya Savaşı İhtimali Etkisi

Memiş, 3. Dünya Savaşı söylentilerinin altın fiyatlarındaki etkisine değinerek, "Altın fiyatları son iki aydır düşüş trendini tamamladı. Temmuz ayı itibarıyla altının tekrar yükseliş trendine gireceğine dair uyarılarım hala geçerliliğini koruyor. Jeopolitik etkiler nedeniyle altında gerilim tırmanmaya devam ediyor. Ülke yöneticileri üçüncü Dünya Savaşı yok açıklamalar yapsa da, güvenli liman altın yatırımcısının dikkatini çekmeyi başarıyor" dedi.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (2)

Yıl Sonu Rekor Beklentisi

Gram altının yıl sonunda görebileceği seviyeyi açıklayan Memiş, "Merkez bankalarının faiz indirimi süreci devam ediyor. Faiz indirimi ile altının ons fiyatı pozitif etkilenecek. Ülkeler enflasyonist bir süreçten geçiyor ve altın fiyatı bu etkenler nedeniyle yılın ikinci yarısında artış gösterebilir. Gram altının yıl sonunda 3 bin TL'yi göreceğini söyleyebiliriz. Temmuz ayı itibariyle her ay yeni rekorlar bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Bank Of America'dan Altın Ve Gümüş Tahminleri

Düğün Yapacaklar ve Altın Borcu Olanlara Uyarı

Temmuz ayı ile birlikte altında yükseliş ivmesinin görüleceğini belirten Memiş, düğün yapacakları ve altın borcu olanları alım fırsatı konusunda uyardı. Memiş, "Altın fiyatları temmuz ayı itibarıyla yükseliş yolculuğuna başlıyor. Düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar bu fırsatı değerlendirmeli. Aralık ayına kadar gram altında yükseliş görülecek" dedi.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (1)

Faize Para Yatırmak mı Altına Yatırım mı?

Faizlerin artmasıyla birlikte yatırım tercihleri değişirken, Memiş altın yatırımı ile faiz yatırımı arasındaki farklara değindi. "Faizlerin artmasıyla yatırımcıda 'borsa mı, faiz mi, altın mı?' sorusu oluştu. Bana göre altın yatırımı her zaman ilk tercih olmalı. Altın her zaman güvenli limandır ve uzun vadede yatırımcıya kazandırır" şeklinde konuştu.

Peugeot yenilikçi teknolojilerini IAA Transportation 2024'te tanıttı Peugeot yenilikçi teknolojilerini IAA Transportation 2024'te tanıttı

Altın 3İslam Memiş'in bu açıklamaları, altın piyasasında hareketlenme bekleyen yatırımcılar ve düğün yapacaklar için önemli uyarılar içeriyor. Altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda nasıl şekilleneceği, yatırımcıların ve piyasaların merakla beklediği bir konu olarak öne çıkıyor.

Editör: Resul Özdil