Almanya'da koalisyon hükümeti, vatandaşlık yasasında önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. İşte detaylar:

Yeni Çifte Vatandaşlık Düzenlemeleri:
Almanya'da Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Hür Demokratik Parti (FDP) ve Yeşiller'den oluşan hükümet, yeni vatandaşlık yasasında önemli değişikliklere imza atacak. Çifte vatandaşlık hakkı, daha önce sınırlı sayıda ülke vatandaşına tanınan bir ayrıcalıkken, genişletilecek. Bu değişiklikle Türk göçmenler de çifte vatandaşlık hakkına kavuşacak.

İkamet Süresinde İndirim:
Yasa değişikliği ile vatandaşlığa geçiş için gerekli olan yasal ikamet süresi düşürülecek. Daha önce 8 yıl olan bu süre, 5 yıla indirilecek. Ayrıca, belli koşulları sağlayanlar için bu süre 3 yıla kadar düşebilecek.

Çocuklara Vatandaşlık Kolaylığı:
Ebeveynlerden birinin 5 yıl boyunca Almanya'da yasal olarak ikamet etmesi durumunda, ülkede doğan yabancı çocuklar Alman pasaportu alabilecek. Böylece çocuklar, çifte vatandaşlık hakkına sahip olabilecek.

Misafir İşçilere Yeni Düzenleme:
İşgücü Anlaşması kapsamında 30 Haziran 1974'e kadar Federal Almanya Cumhuriyeti'ne (Batı Almanya) ve 13 Haziran 1990'a kadar eski Almanya Demokratik Cumhuriyeti'ne (Doğu Almanya) gelen 'misafir işçiler' için özel düzenlemeler getirilecek.

Adana'da pikabın çarptığı kişi yaralandı Adana'da pikabın çarptığı kişi yaralandı

Bu yasa değişiklikleriyle Almanya, çifte vatandaşlık konusunda daha esnek bir politika benimseyerek Türk göçmenleri için önemli bir adım atmış olacak. Yasa değişikliklerinin ocak ayında Federal Meclis'te görüşülmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.