Aktürk, kadınların toplumdaki rolünün güçlendirilmesi ve eşitlikçi politikaların hayata geçirilmesi konusunda vurgu yaptı.

Aktürk açıklamasında, “Kadınlarımızın eğitim, iş hayatı ve siyasette daha fazla yer alması için somut adımlar atmalıyız. Belediye başkanı olarak, kadınların her alanda eşit temsil edilmesini sağlamak için projeler geliştireceğim” dedi. Aday, kadın girişimcilere yönelik destek programlarının ve kadınların iş hayatında karşılaştıkları zorlukları azaltacak politikaların önemini vurguladı.

Aktürk, Osmaniye'deki kadınların yaşam kalitesini artıracak sosyal projeleri de gündeme getirdi. Bu projeler arasında, kadın sağlığı merkezleri, mesleki eğitim kursları ve kadın hakları konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen kampanyalar bulunuyor.

Kadın Hakları Günü'nün önemine değinen Aktürk, “Kadınların sesini duyuracak, onların hakları için mücadele edecek bir belediye başkanı olacağım. Eşitlikçi bir toplum için ekibimizle birlikte ver gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kadın Hakları Günü'nün, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek için bir fırsat olduğunu belirten Aktürk, Osmaniye'nin bu konuda öncü bir şehir olmasını hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: User 1