Başkan Binboğa'dan Sert Mesajlar
AK Parti Osmaniye İl Başkanı Sadi Binboğa, 7 Ekim 2024 tarihinde AK Parti Osmaniye İl Yönetimi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Açıklamaya İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice'de katıldı. Filistin halkına uygulanan zulmün kabul edilemez olduğunu belirten Binboğa, Türkiye’nin Filistin davasını savunmaya devam edeceğini ve İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçu işlediğini vurguladı.Ak Parti Israil (3)
"7 Ekim Soykırımın Devamıdır"
Sadi Binboğa, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına değinerek, bu saldırıların sadece 7 Ekim ile sınırlı olmadığını, aslında Filistin halkına yönelik süregelen soykırımın bir devamı olduğunu söyledi. Son bir yıl içinde 17 binden fazla çocuk ve 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirten Binboğa, "Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı, bu tarih İsrail’in zulüm ve soykırım makinesinin daha da hızlandığı bir dönemin simgesidir" ifadelerini kullandı.


Uluslararası Toplumun Sessizliği Eleştirildi
AK Parti Osmaniye İl Yönetimi ile birlikte yaptığı açıklamada Binboğa, uluslararası toplumun Filistin halkına yönelik bu vahşete sessiz kalmasını sert bir şekilde eleştirdi. Batılı ülkelerin İsrail’i kınama cesareti dahi gösteremediğini ifade eden Binboğa, uluslararası kurumların bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli adımları atmadığını belirtti. "İsrail, Ortadoğu’da bir istikrarsızlık kaynağı olmaya devam ediyor" diyen Binboğa, İsrail’in durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi ateşe atabileceği uyarısında bulundu.


"İsrail, Nazi Almanyası ile Aynı Yolda"
İsrail’in saldırgan politikalarının Nazi Almanyası ile benzerlik gösterdiğini belirten Sadi Binboğa, İsrail’in soykırımcı, ırkçı ve saplantılı bir ideolojiye sahip olduğunu söyledi. İsrail’in bölgede istikrarsızlık yaratan bir yapı olduğunu belirten Binboğa, "Nazi Almanyası durdurulmadığında dünyaya büyük felaketler yaşatmıştı, bugün de İsrail aynı şekilde durdurulmazsa Ortadoğu’yu ateşe atmaya devam edecek" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in soykırım politikası artık son bulmalı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in soykırım politikası artık son bulmalı!


Türkiye'nin Filistin'e Desteği
Binboğa, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin davasını her zaman savunduğunu belirtti. Türkiye’nin sadece diplomatik yollardan değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olduğunu ifade eden Binboğa, Türkiye’nin, Filistin’e yapılan insani yardımların büyük bir kısmını sağladığını söyledi. "Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Israil (1)
Stratejik ve Toplumsal Boyutlar
Açıklamada, İsrail’in saldırganlığının sadece Filistin’i değil, Türkiye’yi de tehdit ettiği vurgulandı. İsrail’in "Vadedilmiş Topraklar" iddiasının Türkiye’yi de kapsadığına dikkat çeken Binboğa, Türkiye’nin stratejik tüm hazırlıklarını yaptığını ve bu tehlikeye karşı her zaman hazırlıklı olduğunu söyledi. Aynı zamanda Türkiye’de iç cephenin güçlü tutulmasının önemine değinen Binboğa, tüm vatandaşları siyasi ve ideolojik fark gözetmeksizin birlik içinde olmaya çağırdı.


Sadi Binboğa, Türkiye’nin bölgedeki güçlü varlığının, hem Filistin davası hem de Ortadoğu’da istikrar için hayati önem taşıdığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllardır dile getirdiği "Bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" sloganını hatırlattı. Filistin’in sadece bir coğrafi bölge değil, tüm insanlığın vicdan davası olduğunu belirten Binboğa, Türkiye’nin Filistin halkının haklı mücadelesini savunmaya devam edeceğini vurguladı.

Editör: Şeyma Kundakcı