Bakanlık, çocuk bakım kuruluşlarındaki çocukların istismara uğradığı ve görevli personelin organize suç örgütü üyesi olduğu iddialarının işlendiği belirtilen dizinin, çocukların psikolojik gelişimine olumsuz etki edebileceği gerekçesiyle bu adımı attı.

Açıklamada, çocuğun yüksek yararı ilkesi çerçevesinde hareket edildiği ve bakanlığın milli ve manevi değerlere uygun, bilimsel verilere dayalı hizmet veren bakım kuruluşlarının itibarını koruma çabasında olduğu vurgulandı. Şikayet dilekçesinde, dizi içindeki konu ve olayların, korunma altındaki çocukların duygusal sağlığına zarar verilmemesi ve bakanlık hizmet, politika ve modellerine saygı gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

Metin Şentürk: “FB – GS derbisinin VAR hakemi ben olacağım” Metin Şentürk: “FB – GS derbisinin VAR hakemi ben olacağım”

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın yakın zamanda RTÜK ile işbirliği çerçevesinde dizi yapımcılarıyla bir araya gelerek konuları ele alacağı belirtildi. Ayrıca, yapılan açıklamada, bakanlığın çocuk haklarını savunduğu ve olumsuz yayınlarla kamuoyunu rahatsız eden durumlarla ilgili hassasiyet gösterdiği vurgulandı. Bu gelişmeler, toplumun vicdanını etkileyen konulara dair dikkatleri çekiyor.