Alımlar farklı pozisyonlarda ve ihtiyaçlara göre dağıtılacak. İşe alım süreci için sınav şartı aranmayacak, adaylar kura sistemiyle seçilecek.

Ayrıca başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, İŞKUR kaydı, 18 yaş ve üzeri olma, sosyal güvenlik kurumuna kaydın bulunmaması gibi kriterler bulunuyor. Başvurular online olarak İŞKUR'un web sitesi üzerinden yapılabilecek.

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelinde 40 ilde toplam 3.522 işçi alımı yapacağını duyurdu. Bu alımlar, huzurevleri ve çocuk esirgeme kurumları için gerçekleştirilecek olup, KPSS şartı aranmadan yapılacak. İşe alım süreci, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden kura sistemi ile gerçekleştirilecek.

Başvuru Yapabileceğiniz İller: Sinop, Mardin, Batman, Giresun, Eskişehir, Antalya, Osmaniye, Zonguldak, Bilecik, Yozgat, Erzincan, Şırnak, Karaman, Denizli, Karabük, Bolu, Tunceli, Konya, Diyarbakır, Artvin, Trabzon, Kastamonu, Burdur, Balıkesir, Gümüşhane, Hakkari, Ardahan, Bursa, Gaziantep, Afyon, Adıyaman, Kütahya, İzmir, Erzurum, Kahramanmaraş, Isparta, Ağrı, Bayburt, Adana, Ankara.

Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İŞKUR'a kayıtlı olmak
  • 18 yaş ve üzeri olmak
  • Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olmamak (isteğe bağlı sigortalı olmak veya bu kapsamda sigortalı olmamak)
  • Emeklilik veya maluliyet aylığı almamak
  • Halen öğrenci olmamak (uzaktan eğitim öğrencileri hariç)
  • İstihdama hak kazanmak için ikamet zorunluluğu

Başvuru Süreci: Başvurular, İŞKUR'un resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Detaylı bilgi ve başvuru için İŞKUR'un TYP iş ilanları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Topluluk Çalışma Programı (TYP): Resmi adı Topluluk Çalışma Programı olan TYP, kamu sektörünün acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçici işçilerin işe alınmasını sağlar. İşçiler, genellikle 3 ila 9 ay arasında değişen sürelerle çalıştırılır ve haftada beş gün çalışıp iki gün izin yaparlar. Maaşları ise asgari ücret düzeyindedir.

Bu alımlarla ilgili daha fazla bilgi almak ve başvuru yapmak için aile ve sosyal hizmetler bakanlığının web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Resul Özdil