Eylül ayında da bu kapsamda yapılacak ödemeler ve destek programları büyük ilgi görüyor. Bakanlık, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları gibi pek çok farklı yardımı hak sahiplerine ulaştırmayı sürdürecek.

Eylül 2024 Evde Bakım Maaşı

Eylül ayında da evde bakım yardımı, bakıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara ödenmeye devam edecek. Önceki aylara bakılarak, Eylül 2024'te evde bakım maaşlarının 15 Eylül civarında hesaplara yatırılması bekleniyor. Tahmini tutar ise 9077 TL olarak belirtiliyor. Resmi ödeme tarihleri Bakanlık tarafından açıklanacak ve bu duyurular genellikle bakanlığın internet sitesi veya sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılıyor.

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Opera Gala Gecesi" konseri 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Opera Gala Gecesi" konseri

Diğer Eylül 2024 Yardımları

Bakanlık yalnızca evde bakım maaşı ile sınırlı kalmıyor. Yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek (SED) ödemeleri gibi çeşitli yardımlar da Eylül ayı boyunca hak sahiplerine ulaştırılacak. Eylül ayı içerisinde bu desteklerin ödenmesine dair duyurular da yine Bakanlığın resmi kanalları üzerinden yapılacak. Bu yardımlara başvurmak ya da ödeme tarihlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar Bakanlığın resmi web sitesinden detaylı bilgi alabilirler.

2025 Yılı Beklentileri

Bakanlık, 2025 yılının başında sosyal yardım zamlarını açıklayacak. Bu kapsamda, yeni yıl ile birlikte evde bakım maaşı ve diğer sosyal yardımlarda artış bekleniyor. Ocak ayında memur maaş zammının belirlenmesinin ardından, bu zamlar sosyal yardım ödemelerine de yansıyacak.

Editör: Ersin ŞİMŞEK