Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz'ın babasının cenaze törenine katılmak üzere geldiği Bartın'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, kara paranın aklanması ve terörün finansmanı suçlarıyla mücadeleye dair yürütülen soruşturmaların yanı sıra yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin demokratik, kuşatıcı, sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bakan Tunç, yapılan reformlar ve son 21 yılda gerçekleşen anayasa değişikliklerini değerlendirdi. Yargı birliğinin sağlanması, askeri yargının kaldırılması, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi gibi önemli reformların yapıldığına işaret eden Tunç, mevcut anayasanın darbeciler tarafından yazıldığına dikkat çekerek, yeni bir anayasa ihtiyacına vurgu yaptı.

Bakan Tunç, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, "28'inci yasama döneminde temennimiz; bütün partiler uzlaşarak milletimize olan bu borcu yerine getiririz inşallah" ifadelerini kullandı.

Yabancılara konut satışı yüzde 40 azaldı Yabancılara konut satışı yüzde 40 azaldı

Yürütülen soruşturmalar kapsamında yargıya intikal eden davaların da söz konusu olduğunu belirten Tunç, terörün finansmanı ve kara paranın önlenmesiyle ilgili yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Yeni anayasa çalışmalarının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mutabakatla sağlanması temennisinde bulunan Adalet Bakanı, demokratik değerlere uygun, sivil bir anayasa oluşturmanın önemine vurgu yaptı.