Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak olan kritik mücadele, saat 21.45'te başlayacak ve TV8 ile EXXEN platformlarından canlı yayınlanacak.

Maçın Hakem Kadrosu

Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Chiffi yönetecek. Chiffi'nin yardımcılıklarını Alessio Berti ve Luigi Rossi üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Matteo Marchetti olacak. VAR odasında Marco Di Bello, AVAR olarak ise Gianluca Aureliano görev yapacak.

Gruptaki Durum

Millî Takımımız, grup aşamasında oynadığı ilk iki maçta 4 puan toplayarak averaj farkıyla lider durumda. İlk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalan Ay-Yıldızlılar, İzmir’de oynanan ikinci karşılaşmada İzlanda’yı 3-1 yenmeyi başarmıştı. Karadağ ise gruptaki ilk iki maçında puan alamadı. İlk maçında İzlanda’ya 2-0, ikinci maçta ise sahasında Galler’e 2-1 mağlup oldu. Bu akşam oynanacak olan Türkiye-Karadağ maçı, hem liderliğin devamı hem de rakipler arasındaki puan farkını açmak açısından büyük önem taşıyor.

Gruptaki Puan Durumu:

  1. Türkiye - 4 puan
  2. Galler - 4 puan
  3. İzlanda - 3 puan
  4. Karadağ - 0 puan

Tarihî Rekabet A Millî Takımımız, Karadağ ile tarihindeki 5. karşılaşmaya çıkacak. İki ülke millî takımları arasındaki daha önce oynanan dört karşılaşmada Türkiye 2 galibiyet alırken, 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Karadağ’ın Türkiye karşısında galibiyeti bulunmuyor. Ay-Yıldızlılar bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, Karadağ 5 golle karşılık verdi.

Daha Önce Oynanan Karşılaşmaların Sonuçları:

  • 16.11.2021: Karadağ 1-2 Türkiye (Dünya Kupası Elemeleri)

  • 01.09.2021: Türkiye 2-2 Karadağ (Dünya Kupası Elemeleri)

  • 27.03.2018: Karadağ 2-2 Türkiye (Özel Maç)
  • 29.05.2016: Türkiye 1-0 Karadağ (Özel Maç)

Millî Takımımızın 634. Maçı

Bu karşılaşma, A Millî Takımımızın tarihindeki 634'üncü maç olacak. Ay-Yıldızlılar, 101 yıllık tarihimizde toplam 633 karşılaşmada 246 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 mağlubiyet aldı. Millî takım bu süreçte 864 gol atarken, kalesinde 906 gol gördü. Millîlerimiz, Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Okyanusya’dan toplam 91 farklı ülkenin millî takımlarıyla karşılaştı.

Keşanspor Gölcükspor maçına hazırlanıyor Keşanspor Gölcükspor maçına hazırlanıyor

Taraftarlar Heyecanlı

Samsun’da oynanacak olan bu önemli mücadelede Türk taraftarlar, millî takıma büyük bir destek vermek için stadı doldurmaya hazırlanıyor. Hem liderliğin devamı hem de moral kazandıracak bir galibiyet için gözler A Millî Takımımızda olacak.

Editör: Resul Özdil