Başkent Varşova'daki PGE Narodowy Stadı'nda oynanan müsabakada, Ay-Yıldızlı ekibimizin tek golü 77. dakikada Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Polonya'nın gollerini ise 12. dakikada Świderski ve 90. dakikada Zalewski kaydetti.

Maçın Detayları ve Önemli Anlar

Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yanı sıra TFF Başkan Vekilleri Yalçın Orhan, Yusuf Günay, Agah Ruşen Çetin, Mustafa Eröğüt, İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Altıntop, Erman Kalkandelen, İdil Karademirlidağ Suher, Murat Şahin, Cengiz Erdem, Süleyman Kocasert, Genel Sekreter Taner Senseven ile T.C. Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş ve Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza da izledi.

Maçtan Dakikalar:

  • 12. Dakika: Polonya öne geçti. Samet Akaydın'ın hatalı kafa vuruşunda topu kapan Lewandowski, boş pozisyondaki Swiderski'ye pas verdi. Swiderski, yakın mesafeden topu ağlara gönderdi: 1-0.
  • 19. Dakika: Millî Takım beraberliğe yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, ceza sahasına girdi ancak şutunda kaleci Szczesny topu çeldi.
  • 25. Dakika: Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahasından çektiği sert şut, ters direk dibinden auta çıktı.
  • 55. Dakika: Barış Alper, Polonya savunmasının arkasına sarktı, ancak vuruşunda kaleci Szczesny gole izin vermedi.
  • 63. Dakika: Arda Güler'in şutu kaleci Szczesny tarafından kurtarıldı.
  • 67. Dakika: Polonya atağında Urbanski'nin şutu kaleci Mert tarafından önlendi.
  • 77. Dakika: Türkiye beraberliği yakaladı. Kenan Yıldız'ın pasında Barış Alper, ceza sahası ön çizgisi üzerinden dönerek şutunda topu ağlara gönderdi: 1-1.
  • 79. Dakika: Kerem Aktürkoğlu'nun uzaktan şutu üst direğe çarparak auta çıktı.
  • 87. Dakika: Piatek'in yerden sert şutu kaleci Mert tarafından kurtarıldı.
  • 90. Dakika: Polonya galibiyet golünü buldu. Merih Demiral'ın hatasında topu kapan Zalewski, ceza sahasına girip köşeye çektiği şutta topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

2643B76797F446E492Fea1508D5D6219Maç Kadroları:

  • Polonya: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz (46' Salamon), Kiwior, Frankowski, Piotrowski (46' Szymanski), Slisz (78' Damian Szymanski), Zielinski (46' Moder), Zalewski, Swiderski (19' Piatek), Lewandowski (33' Urbanski).
  • Türkiye: Mert Günok, Kaan Ayhan (61' Merih Demiral), Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Salih Özcan (61' Okay Yokuşlu), Hakan Çalhanoğlu (71' Kenan Yıldız), İrfan Can Kahveci (46' Arda Güler), Orkun Kökcü, Kerem Aktürkoğlu (83' Cenk Tosun), Semih Kılıçsoy (46' Barış Alper Yılmaz).

Millilerimiz Almanya Yolunda

Ay-Yıldızlılar, 11 Haziran'da Ümit Millî Takımımız ile bir antrenman maçı yaptıktan sonra Polonya'dan Almanya'ya geçecek ve hazırlıklarını merkez kamp yeri olarak kullanacağı Barsinghausen kasabasındaki tesiste sürdürecek.

EURO 2024'te Zorlu Rakipler

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden özel sporcular yurda döndü Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden özel sporcular yurda döndü

Millî Takımımız, EURO 2024'te F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Grubun ilk iki maçını Dortmund'da 18 Haziran'da Gürcistan ve 22 Haziran'da Portekiz'e karşı oynayacak olan Millîlerimiz, son maçını ise 26 Haziran'da Hamburg'da Çekya ile yapacak.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda başarılar diliyoruz!

Editör: Enes şimşek